Eustace forklarer fravær

Publisert 7/7/2024 av Øystein Thorsen

Det var jo en og annen som manglet mot Stanley.

Første treningskamp denne sommeren ble unnagjort i går, lørdag, og Blackburn gikk seirende ut på resultatet 2-1. Det er ganske vanlig å gi spillerne en omgang hver i første kamp på sommeren, men da gjelder det å ha minst 22 mann tilgjengelig. Eustace hadde dette, men det var bare så vidt. 
Troppen er ikke kjempestor, og i tillegg var det flere som ikke var i stand til å delta. 

Eustace forklarer ovenfor RoversTV:
- Hedges gjør det veldig bra i rehabiliteringen sin, og han har vært med på en og annen trening, men det er for tidlig å slippe ham til i kamp, sier sjefen. 
Hedges er en populær spiller uansett hva treneren heter, og Eustace vil gjerne ha waliserens tjenester neste sesong, men spilleren har skapt et lite spørsmålstegn ved siden av navnet sitt, for det ble lange skadeavbrekk i fjorsesongen. 
Det er nesten så vi må se på angriperen som en bonus hvis han kan bidra, snarere enn å forestille oss at han kommer til å være fast inventar en hel sesong. Time will tell. 

- Harry (Leonard) har dessverre fått en ny skade, som vi nå vurderer, men han er ute noen få uker. Det er frustrerende for alle sammen, men det er en del av det å være fotballspiller. Han jobbet godt for å komme tilbake fra ryggskaden, og han kommer til å riste denne skaden av seg også, sier Eustace.
Leonard hadde noe som kunne se ut som et gjennombrudd forrige sesong, for han fikk sine første Championship-scoringer og var et temmelig troverdig valg i troppen, men i likhet med Hedges finnes det uro for stadige skader. 
Han må holde seg tilgjengelig og få mere erfaring på dette nivået før vi kan tro helt på den unge spissen.

- Zak (Gilsenan) har nettopp sluttet seg til gruppa, og på mandag stiller han på trening med resten. Forhåpentligvis kan vi snart gi ham tid i treningskamp slik at han kan få vist seg fram. Jeg vet at Zak er en fremragende ung spiller og jeg ser fram til å se ham i aksjon, er Eustace sammenfatning.
Gilsenan var ønsket inn på laget av mange supportere allerede på senvinteren etter at han hadde vist gode takter for U21. 
Småskader gjorde derimot at han ikke kunne velges alltid, og på tampen av sesongen skadet han ankelen, og er altså ikke tilbake før nå. 

Videre sier Eustace at Sigurdsson ikke var med fordi han nettopp har kommet tilbake fra ferie, så han får vente med kamp til neste helg. 
Siggy hadde en utydelig debutsesong der det vekslet mellom dødelige avslutninger og spill i ingenmannsland. Islendingen mener at han kan gjøre en mye bedre andresesong, og hvis Siggy kan komme i gang - og også han unngå skader - har vi plutselig en resurs i laget som manglet forrige sesong.
Videre kunne Eustace bekrefte, slik det allerede har kommet frem på BRSCN sitt forum, at Telalovic ikke var med fordi det pågår samtaler med en klubb inne på kontinentet. 

Det store uromomentet etter kampen mot Accrington var at Szmodics ble tatt av banen rett før pause. En skade på iren hadde vært et veldig skudd for baugen, så fansen har krysset fingre det siste døgnet. 
- Sammie fikk bare et spark på leggen, og vi er takknemlige for at det ikke var noe verre, selv om det skal være sagt at taklingen han ble utsatt for var ille. Sammie virker bra, han halter litt, men han skal være helt fin, avslutter Eustace.