Erfaring jaktes

Publisert 5/21/2023 av Øystein Thorsen

Dack og Ayalas erfaring må erstattes.

Med den erfarne spanjolen ute av klubben sitter vi igjen med Dom Hyam, Hayden Carter, Scott Wharton og Ash Phillips som midtstoppere, med en uprøvd Sam Barnes i bakhånd. 
- Vi må nok få inn en erstatter på midtstopperplass, sier Broughton til Lancashire Telegraph
- Når man mister erfaringen til Ayala og Dack må man se til at noen med tilsvarende erfaring kommer inn. 
Broughton sier at en snittalder for troppen, utifra den modellen Blackburn har lagt opp til, skal være cirka 24 år. Da kan man ikke erstatte en 29-åring og en 32-åring med tjueåringer. 
- Vi må finne en bra balanse.

- I dette overgangsvinduet kommer vi til å fortsette og se etter sultne, unge talenter, men erfaring kommer også til å regnes inn, sier Broughton videre.
Det som har kjennetegnet overgangsvinduet i fjor sommer og i januar er at ryktebørsen har vært veldig feil ute. Det er kun når konkrete overganger har vært nært forestående at diverse publikasjoner har hatt riktig navn i sine rapporter. 
Man klarer med andre ord og holde kortene tett til brystet, og ser man på spillere som for eksempel Hyam og Szmodics har det vært overraskende hver gang.

Betyr det at vi har flere overraskelser i vente? Tidligere i uken ble det rapportert at Broughton og JDT har hatt møter med spillere, og i samme omgangen ble Skype og Zoom nevnt. 
Snakker vi da om spillere inne på kontinentet? 
Lancs Live skriver at Blackburn har hatt samtaler med fire toppklubber i Premier League om mulighet for å låne spillere. Særlig historikken vi har med Liverpool er god å ha, og ser man på spillere som van Hecke og til viss del Khadra kan klubber føle seg temmelig trygge på at talentene deres kan få en god opplevelse på Ewood. 
- Vi har hatt en kaffe med fire av de seks toppklubbene i Premier League, sier Broughton til Lancs Live.
Dermed høres det ut som at spillermøtene Broughton og Jon Dahl har hatt ikke har vært med lånekandidater. 

- Klubbene ser på Blackburn som et bra sted for utvikling. Særlig i de siste 12 månedene har det vist seg at hvis en spiller trener godt så kommer Jon til å bruke ham, sier Broughton videre. 
Om lånemarkedet inneholder erfaring er vel heller tvilsomt, det er jo som regel yngre spillere som er aktuelle der. Vi håper at kvikke, offensive typer kan hentes fra Premier League på lån, så får erfaringen komme fra andre steder.
Kan det være noen kandidater blant alle spillere som har blitt frigitt av klubbene sine i Championship eller Premier League? Lancs Live har en oversikt her for den som vil gjøre en egen vurdering av hva som finnes tilgjengelig.