Er det flere spillere på vei ut?


Publisert 06.01.2020 av Øystein Thorsen
Mowbray uttaler seg, og vi har rykter om to nye spillere.
Januarvinduet begynner å bli en uke gammelt og det er som vanlig knyttet stor spenning til om troppen får velbehøvlig forsterkning (eller ikke). Til Lancashire Telegraph har Blackburn-sjef Mowbray i dag uttalt seg om hva han tenker om troppen generelt.
Er det flere på vei ut, i tillegg til Gladwin og Jackson?

Det korte svaret er "nei". Troppen er for øyeblikket på bristepunktet hva gjelder skader, så Mowbray utelukker låneopphold eller salg av spillere i troppen. Nå sist var det Bennett som måtte forlate banen med en sår akilles. Lokalavisa skriver at kapteinen kunne slutte seg til Graham, Nyambe, Evans og Holtby som også pleier skader. Unguttene Grayson, Rankin-Costello og Butterworth er også på sidelinjen, så selv om sjefen ville er det ikke hjelp å få fra disse heller, skal vi tro Lancashire Telegraph.

- På det nåværende tidspunkt er det ingen som skal noe sted, ikke før vi har fått skadede spillere friske, og det er gutta informert om, sier Mowbray. Slitasjen på troppen har ført til at Davenport, Samuel og Chapman har blitt inkludert den siste tiden, i tillegg til Buckley som jo har vært inne i bildet en stund. 
Det er gledelig at den yngre garde får muligheten, men bortsett fra sistnevnte aner vi at Mowbray satte disse på benken mest fordi han ikke hadde andre valg, noe som naturligvis ikke er en optimal situasjon.

Selv om skader tilbyr yngre spillere en slags snarvei til spill er Mowbray fortsatt tydelig med hva han forventer. 
- Det er som jeg alltid har sagt: Får man ikke mye spilletid er det ikke min feil. Jeg forventer at alle står på alt hva de kan for å fortjene en plass på laget.
Selv om noen spillere, som for eksempel Chapman og Brereton, kanskje hadde tjent på å bli lånt ut en periode blir det altså ikke snakk om dette akkurat nå.

Blant andre unggutter tilgjengelig kunne vi jo notere at Fisher satt på benken i helgens cup-kamp, etter å ha returnert fra det som kanskje kan kalles for et mislykket opphold i League Two, der han aldri fikk seriespill for Northampton.
Tyler Magloire, Scott Wharton og Matty Platt blir derimot værende i sine respektive låneklubber ut sesongen.

Så hvem kan tenkes komme inn? 
Nettstedet Football League World byr på ikke mindre enn to navn nå i ettermiddag, begge i de bakre rekker. Den første er midtstopper Scott McKenna som har representert Skottland 14 ganger. For tiden bidrar han til at Aberdeen ligger på en fjerde plass i den skotske utgaven av premier league. 
Men det er mange attraktive klubber om beinet, og prislappen på 6 millioner kan bli tøff.

Nummer to er den erfarne keeperen Bartosz Bialkowski. Den polske 32-åringen, som er på utlån fra Ipswich, har spilt 27 kamper for Millwall denne sesongen og gjort sakene sine bra. Spilleren selv skal visstnok foretrekke å bli værende i Millwall, men Ipswich har muligheten til å hente ham hjem i januar. 
FLW skriver derimot at hvis de gjør det er det kun for å få ham solgt, da Ipswich ikke er interessert i å dekke hans relativt høye lønning. Cardiff er visstnok også tiltrukket av sisteskansen.

Med andre ord ser det ut til å være en del penger involvert i begge disse ryktene, så da gjenstår det å se hva Venkys går med på - hvis Mowbray presenterer alternativene for dem.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: