Endelig seier!

Publisert 1/1/2023 av Erlend Pettersen

Blackburn startet året 2023 med en 1-0 seier over Cardiff på hjemmebane.

Etter en stygg jul poengmessig, ble Bradley Dack matchvinner i det 48. minutt når skuddet gikk via en motspiller og i mål. 1-0 seieren gjør det slik at man fortsetter ligger på en tredjeplass på tabellen.

Det var hjemmelaget som startet omgangen friskest. Gallagher utnyttet en tabbe av Kipre, men målvakten Allsop reddet på streken. Hedges fikk sendt i vei et skudd, men skuddet ble blokkert. Så skulle Diaz få ballen i nettet i det 7. minutt, kun for å bli avvinket for offside.

Unggutten Garrett kom inn for en suspendert Buckley pådro seg et tidlig gult kort. Førstnevnte hindret borteledelse i det 17. minutt når han klarte å takle Whyte i siste sekund. Hjemmelaget skapte ikke de største mulighetene midtveis, men Gallagher og Hedges fikk sendt i vei skudd.

Bortelaget kunne tatt ledelsen på overtid av overtiden i den første omgangen, men Harris sendte forsøket over mål.

Pausepraten kunne nok en gang tas med en 1-0 ledelse for JDT.

I forrige kamp var det vi som slapp inn et tidlig mål i den andre omgangen. Denne formiddagen fan Diaz Dack som sendte i vei et skudd som gikk via en spiller og inn i mål. Drømmestart på den andre omgangen. 1-0.

Joe Rankin-Castello har imponert i de siste kampene, men alle vet at han har slitt mye med skader. Og i det 54. minutt smalt det igjen. Inn kom Scott Wharton. Rundt timen spilt gjorde Cardiff tre endringer på laget, men det var hjemmelaget og Diaz som fikk den første sjansen, men nok en gang stoppet Allsop i buret sjansen.

Tomasson tok grep i det 78. minutt når Pickering og Garrett gikk ut. Inn kom Edun og Travis. Gjestene kontret med også å gjøre bytter. Det skjedde ikke all verden på dette tidspunktet. Morton gikk ut i det 88. minutt. Inn kom Adam Wharton.

Det ble lagt til fem minutter uten at Cardiff ble farlig og JDT sitt mannskap kunne juble for tre velfortjente poeng. Kaminski holdt buret rent for 10. gang denne sesongen.

Nå tar seriespillet en liten pause for å la FA-cupen leve ut cupdrømmen. Drømmen om Wembley starter søndag borte mot Norwich.