En ting om gangen

Publisert 07.11.2022 av Øystein Thorsen

JDT forsikrer at han forstår betydelsen av lokalderby.

Sesongens tøffeste uke (så langt) har kommet. Først blir det cup-kamp, borte mot West Ham, deretter går turen til Turf Moor på søndag. West Ham ser ikke fryktinngytende ut i Premier League, der de ligger med umiddelbar nærhet til nedrykksplassene, men de er fortsatt Premier League. 
Og hvem kunne forestille seg at sesongens første Burnley-kamp skulle bli et rent toppoppgjør? Som om ikke den kampen hadde stor nok innramming i seg selv?

Litt av hvert å sjonglere med andre ord, og Jon Dahl har planen klar.
- Prioriteten er å få til en god forestilling mot West Ham. Jeg håper at de som spiller der kan fange oppmerksomheten min. Sånn er det i fotball, man har muligheten til å vise seg fram på trening eller i kamp, og spillerne må gripe sjansen, sier dansken i følge Lancashire Telegraph.
Med dette indikerer han at det blir forandringer på laget, og han er også tydelig på at han forstår hvor viktig det er med lokalderby.
- Jeg har selv spilt i Feyenoord mot Ajax og Milan mot Inter, jeg vet hvor viktig det er. Men la oss først ta West Ham, deretter fokuserer vi på derbyet.

Det er ventet at Brereton Diaz, Gallagher og Hedges spares i cupen. De to sistnevnte var ute med skade før helgens kamp, så det er lurt å matche de litt forsiktig. Og vår gode chilener fortjener hvile, han har jo startet samtlige 20 ligakamper, selv om han stadig får seg en trøkk, ikke minst mot Huddersfield - en trøkk han heldigvis klarte å riste av seg. Med disse ute vil det være overraskende hvis ikke Dack får sjansen, og det kan han trenge, for muligheten for å få kamptrening i U21 ble noe begrenset etter helgens kamp for ungdomslaget.
Talismanen ble nemlig utvist, og er nå suspendert i to kamper.

Utvisningen kom på overtid i første omgang, visstnok etter at 28-åringen kom med en kommentar mot kampledelsen. Lancashire Telegraph skriver at dette ekskluderer ham fra de to neste kampene i Premier League 2 og/eller Premier League Cup, men i den internasjonale ungdomsturneringen kan han delta, og ellers kamper for førstelaget.
Om utvisningen var et uhell eller et tegn på noe dypereliggende i Dack skal vi ikke spekulere i, men det fyller spalter i hvert fall. Ikke minst når man setter det i sammenheng med veldig lite spilletid i Championship og oppskriftsmessige rykter om at Mowbray ønsker å hente spilleren til Sunderland i januar. 

Tilbake til uken vi har foran oss så ser Jon Dahl fram til begge de kommende kampene.
- Jeg forstår at supporterne antageligvis bare tenker på søndag, den kampen er den viktigste for fansen, men det blir en fin uke for fotball, og vi gleder oss til begge to.
Med tanke på Hammers situasjon i ligaen kan det tenkes at også de roterer på laget, så vi utelukker ikke en positiv overraskelse i London på onsdag.