En frisk, en ikke like frisk

Publisert 11/18/2020 av Øystein Thorsen

Nyambe og Dack preger overskrifene.

En kjapp kikk på nyhetene gir en god nyhet og en mindre bra. Den første er en forlengelse av gårsdagens gla'melding:
Bradley Dack sitt comeback.

De som har Twitter kunne selv se Dacks melding etter 45 minutter treningskamp, men Lancashire Telegraph har idag en noe mere utfyllende rapport enn hva mikrobloggen kan by på. 
En ting er at Dack selv var fornøyd, en annen var at silkehanskene ikke var å se noe som helst sted.

Det er klart at når en av lagets viktigste spillere er tilbake på trening etter en alvorlig skade, så er det lett å tenke seg at lagkameratene kanskje er litt forsiktig med sklitaklingene, men noe slikt bryr ikke gjestende Sabel-Sheffield seg om, og lokalavisa kunne fortelle at i alle fall én situasjon satte Dacks comeback på prøve.
26-åringen klarte seg allikevel uten problem.

- I de siste ukene har jeg trent for å få kroppen klar og alt føltes helt som det skal, forteller Dack til Lancashire Telegraph.
- Når jeg våknet i går hadde jeg den samme følelsen som jeg bruker å ha klokka fire på en lørdag, sa angriperen videre, glad for å kunne kalle seg skadefri igjen - noe lokalavisa også kunne konstatere, da man kunne se Dack smilende og åpenbart i topp humør ute på banen.
- Det føltes som at det var tilbake til normalen, og jeg koste meg skikkelig.


Apropos skader har ikke Nyambe klart seg like bra på sitt landslagsoppdrag. Allerede under oppvarmingen til kvalifiseringskampen mot Mali måtte backen kaste inn håndkleet. Nyambe spilte den første kampen mot Mali, sist fredag, men returoppgjøret ble han altså tilskuer til.
Han blir undersøkt når han er tilbake i England, før den tid vet vi ikke omfanget av skaden.

Veldig negativt naturligvis, da det allerede er flere spørsmålstegn i forsvaret. Ayala og Williams vet vi ennå ikke om blir klare til Luton-kampen, men etter at Douglas og Bell fikk 45 minutter mot Sheffield United kan det tenkes at en av dem kan ta over venstrebacken, så får JRC flyttes til høyre.
BRSCN kommer tilbake med mere om skadesituasjonen nærmere helgen.