EFL nyheter

Publisert 4/17/2024 av Erlend Pettersen

Flere lag er klare for nye divisjoner.

Sesongen 2023/2024 har bare noen uker igjen før den er historie. Leeds, Leicester, Ipswich og Southampton kjemper om de to opprykksplassene til Premier League. I bunnen er det klart at Rotherham er klare for League One. Og i dag gjorde de grep når de sparket Leam Richardson og hans assistent Rob Kelly etter kun fem måneder i jobben. Inn kommer Steve Evans og Paul Raynor som ble kjøpt ut av sine kontrakter i Stevenage.

I går ble det klart at Portsmouth er tilbake i Championship etter at de slo Barnsley 3-2 hjemme på Fratton Park. Det er første gangen siden 2012 at The Pompey spiller i den nest øverste divisjonen. Derby blir mest sannsynlig klar i helgen, mens Bolton må prøve å rykke opp via en tur til Wembley.

I bunnen er det klart at Carlisle tar turen ned igjen til League Two, mens det ser mørkt ut for Fleetwood. Port Vale, Cheltenham, Burton og Cambridge kjemper mot å havne på de to siste nedrykksplassene.

I League Two er alle tre lagene som rykker direkte opp klare. Stockport og Wrexham ble klare i helgen som var, mens Mansfield rykket opp i går kveld. I bunnen er Forest Green fortapte og rykker nok en gang ned etter nedrykket i mai. Sutton sin skjebne kan forsegles allerede til helgen. 

Under EFL så er det klart at Chesterfield er tilbake i det gode selskap etter flere år utenfor ligasystemet. 

Det gjenstår to runder i League One og League Two, mens det er tre runder igjen i Championship.