EFL er fortsatt innstilt på å fullføre


Publisert 29.05.2020 av Øystein Thorsen
Men avgjørelsen lar vente på seg.
Man snakker av og til om divisjonsforskjell, gjerne hvis et lag fra høyere nivå dominerer en uheldig cup-askeladd, eller lignende. Nå for tiden ser vi en annen forskjell, nemlig med tanke på de forskjellige ligaenes innstilling til å fullføre sesongen eller ikke. League Two tar gjerne sommerferie med det samme, League One har ikke bestemt seg og Championship ønsker å fullføre etter planen.
Men sesongen skulle ha vært ferdig for lenge siden, så hvis man skal fullføre - eller avslutte - kreves en regelendring, og alle klubbene i EFL har stemmerett i forhold til regelendringer

Onsdag, tidligere i denne uken, hadde styret i EFL møte og der ble forslaget om å fullføre - i likhet med Premier League - opprettholdt, og ballen er nå sendt tilbake til klubbene. Så lenge det er trygt å gjennomføre de siste kampene ønsker EFL å gjøre nettopp det. 
Dermed har et forslag blitt sendt til alle medlemsklubbene, som da har frist på seg til 2. juni i forhold til å komme med sine egne forslag. Etter at eventuelle forslag er kommet inn, blir klubbene innkalt til møte med EFL 8. juni

Dermed får vi smøre oss med tålmodighet i forhold til avgjørelse på hvordan og når sesongen avsluttes. 
I EFL sin uttalelse står det at "en avgjørelse tas av klubbene i berørt divisjon", dermed forstår vi det slik at League One og League Two ikke kan stemme ned Championship slik at man tvinges til å avlyse. 
Med andre ord ligger det an til at Blackburn selv får avgjøre kampen om playoff på banen - vi vet bare ikke når Mowbray & Co får tatt seg an oppgaven.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: