Downing er tilbake (!)

Publisert 02.11.2020 av Øystein Thorsen

Det har vært spekulasjoner helt siden i sommer, allikevel er det et uventet comeback.

Det må kalles et gledelig gjensyn med Stewart Downing som ble fjorårets overraskelse da han i en alder av 35 sluttet seg til Blackburn-troppen. Alderen talte i mot ham, så det var blandede meninger, men så fort veteranen fikk sjansen til å snakke for seg ute på matta viste det seg at han skulle bli en av fjorsesongens viktigste bidragsytere.
Totalt 41 kamper (i serien) endte han på, blant utespillerne hadde bare Armstrong flere kamper fra start.

Som vi husker gikk Downing inn i en rekke forskjellige roller - da det stadig var huller å fylle i en tynn tropp. Alle er fornøyde med aktiviteten som ble gjort i overgangsvinduet vi nettopp la bak oss, men med mannefallet vi har sett den siste tiden er troppen nok en gang slank, så Downings bidrag kan være til hjelp.
I tillegg har vi en fallende formkurve som må tas tak i, og Downing kan forhåpentligvis bidra i dette arbeidet. 

Det har versert spekulasjoner om Downing en stund, men signalene fra Ewood har ikke vært oppløftende, derfor må det kalles for en overraskelse at veteranen nå er tilbake. Samtidig har ikke spilleren vært berørt av overgangsvinduet siden han ikke har kontrakt med en klubb. Som kjent kan man signere kontraktsløse hele året.  
Selv sier hovedpersonen at Blackburn var den eneste klubben han vill til.
- Hadde det ikke blitt en ny mulighet her tror jeg at jeg hadde lagt skoa på hylla og sett meg om etter noe nytt å drive med, sier Downing til klubbens nettside og legger til at han stortrives med både manager og de andre spillerne, derfor ville han gjerne få fortsette.

Downing blir naturligvis ikke yngre, og har nå passert 36, men hvis ikke beina har gått på en aldersmessig bråstopp siden i sommer er alt duket for god hjelp framover. Erfaringen, venstrefoten og fotballforståelsen kommer nok Mowbray til å dra nytte av.
Og re-debuten kan komme allerede i morgen - noe som er bra hvis noen var redde for at vi kun skulle ha Pears som ex-Boro-mann når Teeside-klubben kommer på besøk.