Dødballenes aften da Luton senket Blackburn


Publisert 22.07.2020 av Fredrik Schjesvold
Sesongens siste kamp endte dessverre med 3-2 tap for Mowbrays menn.

To selvmål og fire dødballmål da Luton vant og sørget for en ny sesong i Championship.

Det var en noe spesiell variant av 1.omgang på Kenilworth Road. 

Blackburn startet omgangen lovende og de satte et visst trykk mot målet til Luton. Det trykket skulle heller ikke vare lenge før Blackburn fikk første nettkjenning. 

Det var en corner som ble slått fra venstre, og etter en del klabb og babb fikk Armstrong ballen i mål fra 5-6 meter. Det var Armstrongs ligamål nummer 16, og det var en fortjent ledelse til Rovers. 

Etter 1-0 endret kampbildet seg og Luton kom gradvis inn i kampen. Det var ikke de store sjansene som ble skapt, og Rovers hadde ikke samme trykket lenger.

Like før halvtimen skulle kampens andre scoring komme. Et Luton-frispark blir slått inn i feltet, og ballen treffer en uoppmerksom Hayden Carter. Ballen får en styring mot det lengste hjørnet og Walton er sjanseløs. Veldig uheldig for Carter som startet sin andre seniorkamp for Blackburn.

Syv minutter senere skulle dødball være mål nok en gang. Luton fortsatte å presse på etter utligningen deres, og de fikk blant annet presset frem deres første hjørnespark for kampen. Corneren ble slått, og Bradley Johnson, som stod upresset og alene i feltet, fomlet den dessverre i eget nett.

Til pause hadde altså Luton null skudd på mål, men to mål. 

2.omgang

Rovers startet 2.omgang helt greit, men det var ikke mye å skrive hjem om inntil det var spilt en drøy time. Davenport «felte» Cornick innenfor 16-meteren, men det kan stilles spørsmålstegn med avgjørelsen om å dømme straffe på det. James Collins satte straffen kontant i mål, og kampens fjerde dødballmål var et faktum.

Like etter scoringen kom Danny Graham innpå for sin kamp nummer 600 i karrieren, og han trengte ikke mer enn kvarteret for å sette sitt preg på kampen. En lang ball ble slått fra Lenihan. Graham stusset kula videre til Gallagher som meget pent satte den forbi Luton-keeper Sluga. Til tross for et overtak og 15 minutter igjen av ordinær tid og syv minutter overtid, maktet Rovers aldri å skape noen ordentlige målsjanser.

Luton, som visste at nedrykk var farlig nært med et eventuelt poengtap, brukte generelt veldig god tid de gangene i 2.omgang det var stopp i spillet.

Kampen endte 3-2 til Luton der de hadde kun ett skudd på mål, som var straffesparket.

Blackburn ender sesongen på 11.plass med 63 poeng, syv poeng opp til play-off. Luton unngår nedrykk og ender som nummer 19.

Kampfakta:

Luton 3 - 2 Blackburn

Ballbesittelse: 32 % - 68 %
Skudd (på mål): 8 (1) - 14 (4)
Cornere: 2 - 6
Klareringer: 40 - 5 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: