Dobbelt-reprise på Ewood

Publisert 7/30/2022 av Øystein Thorsen

Seier i premieren, og seier over QPR.

I den vanskelige vinter- og vårhalvdelen av sesongen var et av lyspunktene 1-0-seier over QPR, med sesongens scoring av Khadra. 
Reprise på det, og det i premieren, takket være et strålende blinkskudd av vår nye kaptein Lewis Travis.
QPR var kanskje mye av det samme gamle, for de hadde også en elendig avslutning av sin sesong, så premiereseier på Ewood var ikke uventet, men selvfølgelig enormt deilig - selv om gutta til Jon Dahl ikke leverte en perfekt oppvisning.

Blackburn innledet best, Jon Dahl har jo varslet at hans lag skal være offensivt, spille med intensitet, og laget var absolutt fremoverrettet i startfasen. Men uten å komme til farligheter. QPR lå kompakte og organiserte, og Blackburn var ikke fiffige nok til å komme til avslutninger. 
Etter 17 minutter var gjestene på et lite besøk i nærheten av vår sekstenmeter, og plutselig ble det fyrt av et skikkelig prosjektil som traff nesten rett i vinkelen. 
Vi kan innbille oss at Kaminski hadde tatt den hvis ballen gikk under tverrliggeren, for belgieren var på vei, men uansett hypoteser så slapp vi med skrekken.

Gjestenes forsøk ga dem tydeligvis selvtillit, for de kom mere inn i kampen, og det neste kvarteret var ikke en god opplevelse. Blackburn lot seg forstyrre, få pasninger fant mottager og QPR fikk prøve seg. 

Men i det 34. minuttet hadde laget funnet tilbake til en slags organisering og truet gjestenes boks. I et forsøk på å rydde unna gikk ballen fra en QPR-forsvarer til Hedges som fikk levert til Travis som klinte til fra omtrent 30 meter - utagbart for Dieng i gjestenes mål.
Travis hadde mange forsøk forrige sesong, men traff sjelden mål, så at han i sin debutkamp som kaptein skulle levere et slikt klassemål var nesten for perfekt. Det Travis utstrålte etterpå kan fort bli noe som kommer til å prege resten av sesongen.

Ledelse til pause og en mulighet for Jon Dahl til å stramme skruene litt, slik at andre omgang kunne gjennomføres - helst med flere mål - men i hvert fall med seier. 
Og kort sammenfattet ble det seier. For andre år på rad ble det full pott i premieren, noe som selvfølgelig var veldig godt for klubben som har gjennomført mange forandringer på kort tid, og som (ennå) ikke har klart å erstatte alle de viktige spillerne som har forsvunnet.

Det vi tar med oss fra sesongens første kamp er at forsvaret holdt godt unna. Nykommer Callum Brittain imponerte mange, veteranen Ayala hadde ingen problemer i midtforsvaret, sammen med Wharton og Pickering som sto mot QPR sine forsøk. Travis ble som nevnt matchvinner og tok fighten på midten. Kanskje enda mere imponerende var John Buckley. 
Buckley har etter Mowbrays exit snakket om midtbanerollen, at en god midtbanespiller skal kunne mestre samtlige oppgaver på midten, og i dag tok han en dypere posisjon og spilte med haugevis av selvtillit, pondus og trygghet. Ingen tomme ord fra John, som oste av vinnermentalitet. Hvis han og Travis holder seg skadefrie har vi en veldig sterk kjerne i laget.

I angrepet var det litt av hvert.
Vale ble dessverre veldig anonym, Gallagher var ikke alltid venn med ballen eller motspillerne, så produktiviteten var sådär fra spissen. Brereton Diaz hadde et svært giftig skudd kort etter Travis scoring, og på tampen fikk han en scoring annullert etter et meget flott angrep.
Vi mener at vår beste er i gang, men ikke i toppform ennå.
På Twitter lurte noen på om Hedges var banens beste, selv om han ikke hadde noen krystallklare målsjanser.

QPR benyttet seg av den gjeninnførte innbyttermuligheten der så mange som fem kan hentes fra benken, og dermed fikk de etter hvert ti friske bein på banen, mens Jon Dahl viste uvilje mot å benytte seg av dette. 
Kun Dolan kom inn, siden Vale slet med å komme inn i kampen. 
Kanskje Ben Rosens forberedelse av spillerne gjorde at JDT ikke behøvde å bytte, og når alt kom omkring kan det se ut som at dansken tok den beste avgjørelsen. Dack visste vi før kamp at ikke er klar rent fysisk, og ble da heller ikke brukt.
Reprise på premiereseier og en supergod følelse i Blackburn-leiren. Det kan ikke bli bedre på Championships første dag.