Disse spillerne frigis 30. juni

Publisert 5/14/2021 av Øystein Thorsen

Mye ungt forsvinner ut gjennom dørene på Ewood, men en ringrev eller to blir værende.

Det har vært mye snakk og spekulasjoner om alle utgående kontrakter, men nå besvares spørsmålene med en (nesten helt) fullstendig oversikt. Mye har allerede vært kjent, for eksempel at Corry Evans, Charlie Mulgrew, Lewis Holtby og Stewart Downing forlater klubben. 
Så kom det opp en nyhet om at Amari’i Bell har blitt tilbudt ny kontrakt, men også han forlater klubben vet vi nå.

Blant den yngre garde forsvinner følgende:
Joe Grayson, Stefan Mols, Lewis Thompson, Ben Paton, Brad Lyons, Tom White, James Connolly, George Wyatt og Ben Pleavin.
En ganske grundig oppvask i akademi og U23 må vi si. 

Som ventet har klubben benyttet seg av opsjonen til å forlenge avtalene til Nyambe, Rothwell og Rankin-Costello. Ut fra rapportene den siste tiden har det lagt i kortene at Bradley Johnson blir med videre, og det bekreftes også. 
12 måneder forlenget kontrakt for den erfarne midtbanemannen, så får vi håpe at det fortsatt finnes litt fotball igjen i den aldrende kroppen. Han ble månedens spiller i september, men etter det gikk han mere stille i dørene og var også satt ut med skade til tider.

Derimot noterer vi to spørsmålstegn i oversikten:
Bennett har fått tilbud om å forlenge, og det samme gjelder for Chapman. 

Andre som klubben vil ha med videre er som følger:

Dan Pike
Sam Burns
Sam Barnes
Louie Annesley
Jalil Saadi
Sam Durrant

I tillegg har følgende akademi-spillere fått tilbud om proffkontrakter:

Lennie Cirino
Jared Harlock
Zak Gilsenan
Alex Baker
Aidan Dowling

Mowbray uttalte i går at han sikter på å sette sammen et lag som er klar til å kjempe. Det er først og fremst innsats han er ute etter, noe som jo er et minimumskrav. Om da en Dan Pike, eller andre i samme kategori, er ingredienser som passer i Mowbrays oppskrift gjenstår å se. 
For sjefen later til å være varsom med å gi de unge muligheter, eller så er det bare Lewis Travis og JRC som faktisk er gode nok.
Det er jo flere eksempel bare fra denne sesongen der klubben - til tross for huller i forsvaret - lot Magloire og Carter dra på lån, i stedet for å la dem prøve seg i egen klubb. Dan Pike var i troppen et par ganger, men debuten lot vente på seg.
Selv om vi hadde veldig mange skader klarte Mowbray som regel å unngå U23-spillere i troppen.

Men neste sesong kan bli annerledes. I dag skriver i hvert fall Lancashire Telegraph at Mowbray erkjenner at det kan bli mye hjemmelaget som serveres neste sesong. Buckley og Davenport er nok nærmest startoppstillingen, til forskjell fra det sedvanlige innhoppet et sted mellom 60 og 70 minutter. I tillegg kan det være lagt planer for en eller flere i lista ovenfor. 
- Vi håper å kunne ønske supporterne velkommen tilbake til høsten, og da vil jeg at de som spiller vet at de spiller for fansen, de skal blø for drakta. 
Samtidig er det jo sånn at man ikke kan blø for drakta hvis man ikke får muligheten til å ta den på en gang. 

Helt umulig er Mowbray allikevel ikke. Mange unge har spilt i år, selv om tre av dem var lånespillere. Utover de innlånte er Brereton et eksempel, man glemmer nesten at han ikke er gamle karen. Dolan var også en del involvert, særlig tidlig i sesongen. 
Det hadde vært stas hvis et antall av de yngre får sjansen, uten alt for høye krav fra Mowbray, slik at de kan vokse på tilliten, samtidig som nestorer i form av Ayala, Johnson og kanskje Bennett kan være der som gode mentorer.