Disse blir ikke med videre

Publisert 5/19/2023 av Øystein Thorsen

Mens andre tilbys nye kontrakter.

Det ble tidligere i uken offentlig at Dack og Ayala ikke får nye kontrakter i klubben. Særlig avgjørelsen om Dack er vemodig. De to alvorlige skadene ble for mye - i hvert fall i forhold til at Jon Dahl kan garantere spilletid. Ayala har alderen mot seg, og også skadeutsattheten. I tillegg forlater Brereton Diaz, og Dan Butterworth går rett fra utlån i Port Vale til klubbløshet.

Blant U18 og U21-spillere som ikke blir satset videre på finner vi Dan Pike, Sam Burns og Aidan Dowling. Fra generasjonen rett under er det Will Blease, Ryan Wilson og George Chmiel som blir vist døren, mens Pat Gamble, Isaac Whitehall og Zak Gilsenan har fått forslag til nye kontrakter. Lenni Cirino, Jared Harlock og Alex Baker har opsjon på forlengelse i sine kontrakter, og klubben har benyttet seg av denne muligheten, slik at det blir minst et år til for disse tre.
Harlock er kanskje den mest spennende i trioen, han har i hvert fall vært med på benken et par ganger, i cup-sammenheng.

Andre forhandlinger finner vi i akademiet der høyreback Leo Duru, midtstopper Charlie Olson, midtbanespiller Adam Caddick og angriperne Ben Fyles og Dom Biniek har fått forslag til proffkontrakter, nå som tiden i akademiet er i ferd med å tikke ut for dem.
På førstelaget er JRC og Tyrhys Dolan de to eneste som det forhandles med. Det er rapportert at begge gjerne blir i klubben, men forhandlingene med Dolan går tregt da han for øyeblikket ikke har agent.