Diaz tildelt pris

Publisert 11/8/2022 av Øystein Thorsen

...og han har blitt tatt ut for La Roja.

Under Northwest Football Awards i Manchester har Brereton Diaz blitt tildelt prisen som Championship Player of the Season. Den årlige seremonien løfter fram regionens beste spillere, og tildeler priser til de som har utmerket seg de siste 12 månedene, skriver klubbens nettside. 

Som vi husker hadde Brereton en fenomenal første halvdel av 2021-22-sesongen der han ble den første Blackburn-spilleren på 57 år med 20 ligamål før årsskiftet. 
2021 ble ikke dårligere av at Diaz over natten ble nærmest som en kultfigur i Chile da han høyst uventet ble tatt ut på det søramerikanske landets landslag, og like greit scorte sitt første mål første gangen han spilte fra start i La Rojas drakt.

Slutten av 2021-22-sesongen ble preget av en skade, men i år er han tilbake og har så langt scort ni ganger, senest i helgen da han igjen ble matchvinner. 
- Jeg er veldig glad for å bli gitt denne oppmerksomheten etter innsatsen i fjorsesongen, sier Diaz og legger til at det er en stor ære. 

Nåværende sesong begynner å finne formen, en form vi håper holder seg, siden vi ligger på direkte opprykk. Dog tar vi snart pause slik at det kontroversielle VM-sluttspillet kan avvikles. Chile er ikke med i den sammenhengen, men de har et par treningskamper, og igjen er Brereton Diaz tatt ut i troppen.
Det blir en liten østeuropeisk rundtur på vår goalgetter, først med kamp 16. november, mot Polen i Warszawa, før de fire dager senere spiller mot Slovakia i Bratislava.

Helt på tampen kan vi legge til at FLW mener å vite at speidere fra Manchester United har hatt et øye på Diaz den siste tiden. Samme nettsted skriver at det allikevel skal være West Ham som sitter i førersetet, hva nå det betyr.
Kommer Diaz til å se seg litt ekstra godt omkring i morgen, når lagkameratene spille Carabao Cup?

Hovedpersonen virker uansett temmelig tydelig på at han blir værende på Ewood ut sesongen.
- Jeg håper det, for vi skal spille playoff og prøve å rykke opp, det er det vi har siktet på, sa Diaz - som om playoff allerede er sikret - når talkSPORT intervjuet ham i forbindelse med prisutdelingen.
- Jeg er her nå og alt fokus er på å spille bra for Blackburn.
Samtidig er ledelsen på Ewood fullt klar over kontraktsituasjonen til Diaz, og Broughton sier at samtaler pågår.
- Nå lar vi Ben spille for landslaget, og når han er tilbake tar vi opp samtalene igjen og vi håper å ha bedre oversikt om noen uker.

Når alt kommer til alt er Broughton tydelig på at det er veldig mye et økonomisk spørsmål, som eierne må svare på. Kan de strekke seg i forhold til lønn, eller er de villige til å la han - i verste fall - gå gratis til sommeren?
Billigsalg i januar, bare for å få noe, ser ikke ut til å være et alternativ. I hvert fall ikke hvis Jon Dahl har rett, for han uttalte nylig at det måtte være mange nuller involvert for at salg blir vurdert, og bud med mange nuller dukker sjelden opp når en spillers kontrakt synger på siste verset.