Diaz og Thomas med flagg på brystet

Publisert 3/15/2023 av Øystein Thorsen

Og JDT snakker om chilenerens fremtid og form.

Med landslagspause på vei inn er det alltid intressant å se hvilke av Rover-røverne som får plass på sine respektive landslag, og en som vi har lært å forvente skal få spille er Brereton Diaz for Chile. Slik blir det også denne gangen, siden han er skadefri - det har jo holdt ham ute tidligere, for eksempel for et år siden.
Sorba Thomas er også tatt ut for Wales.

Om førstnevnte så har en journalist vært ute igjen og rippet opp i det vi alle vet: Diaz sin kontrakt går ut til sommeren, og Jon Dahl svarer etter beste evne.
- Ingenting er offisielt, det eneste vi vet er at han kommer til å gjøre sitt beste for oss så lenge han er her, skriver Lancashire Telegraph.
Rapporter hevder at Villareal har gitt ham forslag til en femårskontrakt, men ingenting er skrevet under - hvis vi skal tro Gregg Broughton - for Blackburn skal i følge reglene få informasjon hvis en spiller gjør avtale med en annen klubb, og det er det JDT mener med at ingenting er offisielt
Vi vet at spilleren sitter med alle de gode kortene på handa, vi vet bare ikke hvorfor han venter med avgjørelsen.

For den som har sett mere enn ett ungt talent forlate klubben er det lett å hevde at gresset ikke alltid er grønnere på andre siden. Mange har sett ut som den nye vinen, for så å forsvinne helt etter at de forlot Ewood. Den fenomenale høsten 2021 fikk Diaz til å se ut som en superstjerne, men i et drøyt år har angriperen sett mer hverdagslig ut, med skader og måltørke. 
Så med tanke på tidligere one-hit-wonders, er det en sportslig fordel for ham å modne ytterligere i Blackburn?
Kanskje, men kanskje nettopp landslagsspill for Chile er det som gjør at han føler han må videre, det tar seg kanskje ikke så godt ut å spille på nestøverste nivå og samtidig henge med lagkameratene i La Roja.

Om måltørken så er Jon Dahl ærlig på at han antageligvis har spilt Brereton for mye. Når Chile hadde treningskamper rett før VM fikk Diaz fri - han hadde ikke overskudd. Etter VM var det på'an igjen, men laget og Diaz var ujevne og selv om han spilte uavbrutt - eller fordi han spilte uavbrutt - uteble målene.
- Jeg skulle nok ha hvilt ham tidligere, erkjenner dansken.
I stedet ble han skadet og har nå ikke startet noen av de siste fem kampene.

Pausen Brereton har fått kan være helt perfekt timet for oss. Som vi husker var han tilbake med mål da han kom inn mot Stoke, og mye tyder på at han får muligheten til å fortsette i kveld mot Reading. Konkurrenten Dolan var i hvert fall ikke imponerende mot Stoke.
- Jeg synes han (Diaz) ser fresh ut nå, så det er veldig positivt, sier Jon Dahl.
En annen som vi håper kan gjøre et lite comeback er Tyler Morton. Liverpoolianeren har ikke spilt like mye i det siste, og også han tar Tomasson ansvar for og sier at han trengte hvile etter veldig mange kamper.
Og nå trenger vi ham som Buckley-erstatter, så vi håper han er klar for innspurten. 

Ti kamper gjenstår av serien og vi trenger å prikke inn formen til for eksempel Brereton Diaz, samtidig som øvrige holder nivået de har vist i det siste. Tabellkonkurrentene sanker veldig mye poeng for øyeblikket så her teller hver runde.