Det holdt ikke

Publisert 5/8/2023 av Øystein Thorsen

Til tross for enorm snuoperasjon.

Jon Dahl sa det selv etter kampen, gutta startet litt nervøst på The Den. Sjefen forklarte det med at det relativt unge laget ikke har erfaring med å spille om playoff i siste runde. Og de ble nesten straffet for det allerede etter sekunder og minutter.
Da man kunne håpe at det hadde roet seg var vertene der igjen og en kanonkule fra Watmore gikk i tverrligger og inn. Da var det spilt 8 minutter.

Ikke lenge etter trodde vi et øyeblikk at det sto 2-0, men scoringen som kom etter et giftig frispark ble avblåst for offside. Heldig med den. Og flaksen kan ha gjort godt for laget, for snart var det Blackburn for alle penga, noe som til og med resulterte i en ganske rask og uventet utligning, signert Adam Wharton.
Nå skulle laget snu kampen, de så i hvert fall kapable ut siden det var de som dominerte stillingen, men så oppsto to minutter av full blackout som ga vertene to kjappe og 3-1 til pause.
Pickering var høyst skyldig i begge, først ved å utmanøvrere egen keeper med en heading, og ved nummer to avventet han duellen som han hadde blitt satt i etter en sjeldent dårlig pasning fra publikumsfavoritten Adam Wharton.

Det var bare for Jon Dahl å reagere, så i pausen ble JRC flyttet opp på Travis sin plass, Brittain tok høyrebacken og Dolan erstattet en Sorba som nok en gang var ineffektiv.
Det som Blackburn har manglet i april og mot Luton nå sist er matchvinnere. Laget til Jon Dahl har for få killere, det virker som at for mange av spillerne ikke ser på det som sin oppgave å avgjøre.
JRC er et unntak, noe han har vist ved å være en av de mest dominerende spillerne i sesongavslutningen, og mot Millwall var han der igjen. 3-2 etter 51 minutter, og nå var det hele vidåpent.
Det var bare urovekkende at Sunderland kort etter gikk opp i ledelsen mot Preston.

Hvis ikke bortelaget hadde sett vasse ut allerede fra avspark var det i hvert fall ikke tvil om hvem som ville mest etter reduseringen. Spillet og viljen bar snart nye frukter da Brereton Diaz utlignet i det 63. minuttet.
Dessverre hadde Sunderland fått 2-0 rett før Diaz-scoringen, og da var Millwall ute av playoff-sonen og måtte finne en vei tilbake i kampen. Ufarlige var de ikke, men det var noe over Blackburn-laget som gjorde at man trodde det skulle bli borteseier - noe samme Diaz sørget for i det 86. minuttet.
Samtidig hadde Sunderland vunnet, så da ble seieren kun et løft for verdigheten.

Etter kampen bekreftet Jon Dahl i følge Lancs Live at dette var chilenerens siste kamp for Blackburn.
- Ja, nå er det slutt. Jeg er glad han kunne avslutte slik, for han har hatt mange kamper uten mål nå, men alt sett under ett har han gjort enormt mye for denne klubben så jeg er glad det sluttet slik, sa Tomasson.

Det er bittert at det ikke holdt, siden vi hadde så mange kamper i april som med kun én scorings forskjell hadde vært nok til at vi holdt oss foran Sunderland.
Sju kamper ble spilt, bare en av de tapte vi med mere enn ett mål, derfor er det da seks andre muligheter der en fattig nettkjenning hadde forandret alt.
Allikevel er det mye bra å ta med seg for Jon Dahl - som har gjort seg positivt bemerket i sin debutsesong på engelsk jord.