Derby sparte mange mot United


Publisert 06.03.2020 av Øystein Thorsen
...men fikk muligens en skade på en gammel kjenning.
Som mange sikkert har notert var Derby i ilden i går, torsdag, når FA-cupens femte runde ble avrundet. Motstander var Manchester United, og resultatet et solid 3-0-tap. Man skulle tro at femte runde i cupen var Derbys hovedfokus denne uka, men det er mulig at Derby-sjef Cocu ikke hadde for stor tro på avansemang, for han gjorde ikke synlige forsøk på å toppe laget.
I stedet var det ikke mindre enn fem unggutter som fikk starte kampen.

Allikevel var det noen sentrale figurer på plass, blant annet formspiller og tidligere Blackburn-låne-mann Tom Lawrence. Lawrence, som vi husker vagt fra 2015/16-sesongen, har i følge Lancashire Telegraph scort ni ganger denne sesongen, hvorav fire av disse har kommet i løpet av de seks siste kampene.
Samme mann måtte derimot tas av banen rett før pause.

- Tom fikk en skikkelig smell i leggen, kunne Cocu avsløre i dag skriver lokalavisa.
- Vi må vurdere ham, men forhåpentligvis er han tilgjengelig søndag, fortsatte Derby-manageren. 
Blant andre spillere som Cocu håper skal bli klare til helgen er forsvareren Andre Wisdom.

Men skal man forsøke å vurdere Derby utifra de mannskapsmessige prioriteringene - det vil si at mange ble spart - er det altså mulig at siktet tross alt er innstilt på søndag. Med andre ord tyder ting på at vi nok må være forberedt på en vanskelig kamp - selv om Cocu faktisk benektet dette etter 3-0-tapet. 

Prioriteringene har derimot ikke blitt forbigått i stillhet. Derby er en middelhavsfarer i årets sesong, et godt stykke unna både playoff og nedrykk, så et eventyr i FA-cupen var omtrent den eneste karamellen The Rams hadde å suge på for øyeblikket. 
- Jeg valgte et lag som jeg mener kunne spille ball, hevder Cocu i følge Derby Telegraph.
Det er mulig at den tidligere PSV-sjefen benytter sesongavslutningen til å eksperimentere, og i så fall kan det være at et resultat i vår favør ikke er helt umulig allikevel. 

BRSCN kommer tilbake med Championship Norges vurdering av kampen senere. 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: