Derby feid av banen!

Publisert 27.09.2020 av Erlend Karlsen

- Nok en solid forestilling av Rovers.

Blackburn klarte dessverre ikke å følge opp den fine 5-0 seieren fra forrige helg, men 4 scorede mål holdt likevel til seier borte mot Derby.

Tony Mowbray så ingen grunn til å endre på laget som knust Wycombe på Ewood forrige helg og beholdt dermed samme ellever mot Derby.

Blackburn gikk rett i strupen på hjemmelaget og allerede etter 40 sekunder hadde Ben Brereton (som var meget solid i går) fyrt av ett av sine 8 skudd for ettermiddagen. Etter 11 minutter var Brereton på  ferde igjen, hans avslutning gikk i stolen, men på returen stod unggutten Tyrhys Dolan som nok scoret sitt letteste mål for denne sesongen. Derby skulle knapt nok få summet seg før Rovers var frempå igjen, denne gangen med et meget flott langskudd fra Bradley Johnsen, og plutselig stod det 0-2. Hjemmelaget virket helt lamslåtte og Blackburn hogde til igjen. Nok en gang var det Bradley Johnson som skulle må muligheten etter en avklarering, han lar seg ikke be to ganger og skyter ballen i mål via en forsvarsspiller, 3 mål på 4 minutter her altså!

Derby kom seg litt til hektende etter hvert og kunne med litt hell hatt en redusering, men Darragah Lenihan og Thomas Kaminski ryddet opp i hver sin anledning. I den andre enden av banen var Brereton nær ved å øke til 0-4, men en god Marshall reddet spissens heading. Dermed gikk Rovers til pause med en komfortabel 0-3 ledelse.

Den andre omgangen fortsatte i samme spor som den første og Rovers virket farlige hver gang de var frempå, men litt løskrutt i avslutningene til både Rothwell og Brereton gjorde det til at det fortsatt bare stod 0-3. I stedet var Derby frempå ved både Jozwiak og spesielt Nathan Byrne som burde satt sin heading på mål.

Likevel satt man med følelsen at det var bortelaget som kom til å putte neste gang og i det 77 minutt kom 0-4. En meget god Lewis Holtby serverte en elegant pasning til innbytter Harry Chapman som bare kunne sende kula foran mål, der stod Armstrong og kunne enkelt score alene med Marshall, flott angrep!

I sluttminuttene var begge lag nær scoring, men Kaminski reddet Whittaker's skudd og det samme gjorde Marshall på Armstrong's avslutning i den andre enden. Men 0-4 på bortebane skal man ikke klage på, slike stilte lagene :

Derby County: Marshall, Wisdom, Te Wierik, Jozwiak, Bird (Holmes, 71), Byrne, Marriott (Evans, 46), Sibley (Whittaker, 76), Buchanan, Rooney (c), Knight.

Innbyttere: Roos, Shinnie, Clarke, Whittaker, Hector-Ingram.

Gule kort: Buchanan, 33, Rooney, 80.

Rovers: Kaminski, Rankin-Costello (Nyambe, 59), Lenihan (c), Williams, Bell, Johnson, Holtby, Rothwell (Bennett, 79), Dolan (Chapman, 68), Armstrong, Brereton.

Innbyttere: Fisher, Davenport, Buckley, Wharton.

Mål: Dolan, 11, Johnson, 12, 15, Armstrong, 77.

Gule kort: Johnson, 36, Lenihan, 41, Rothwell, 66.