Den magiske 3-årsgrensen


Publisert 27.05.2020 av Øystein Thorsen
Mowbray setter ny personlig rekord.
Sjefen sjøl, han Tony, har aldri blitt spesielt gammel i tidligere manager-stoler. I West Brom ble det cirka tre år, før han dro til Celtic. Der ble oppholdet kort før han tok tre år i Boro. 
Skal man tro på matematikken og anekdotisk bevisføring betyr det at han for øyeblikket går flere måneder på overtid i forhold til jobben på Ewood.

For å si det på en annen måte: tre år og tre måneder som Blackburn-sjef er ny personlig rekord for Mowbray. Men som Lancashire Telegraph påpeker, kanskje coviden bringer noe godt med seg, for pausen som Mowbray nå har fått kan bidra til at han ikke blir lei, eller utbrent, slik man kan hevde at han ble i sine tidligere oppdrag. 
Et annet aspekt er å kunne levere varene som manager, en annen er at man faktisk får fornyet tillit, men til tross for et par dårlige perioder har ikke jobben til Mowbray vært i større fare.

For det skifter fort i dagens fotball, men Mowbray begynner å nærme seg topp ti blant managere som har hatt jobben lengst, både i Championship og Premier League. Bare 13 andre har hatt ansvaret for et lag lenger.
Og lokalavisa melder i dag at det er en sjef med full tank som er tilbake på treningsfeltet - med siktet innstilt på å fortsette utviklingen av laget inn mot sesongens 9 siste kamper

- Det er ikke uvanlig at managere mister gnisten etter tre år på samme sted, sier Mowbray til Lancashire Telegraph. 
- Man går tom etter en stund, legger han til. 
Men som nevnt, covid-pausen tror Mowbray har vært nyttig i forhold til å nullstille litt. Supportere over en hel verden savner fotballen, og Mowbray har nok kjent på den samme følelsen. 
- Jeg kan ikke vente på å komme i gang med de siste ni kampene, og jeg har sagt til spillerne at de må være forberedt. 

Om alt som er knyttet til pandemien legger Mowbray vekt på at det er mange som har lagt ned mye jobb for å tilrettelegge for at alle som nå er tilbake på treningsfeltet skal kunne kjenne seg trygge.
- Det er viktig at spillerne kjenner seg sikre, at man har gjort alt man kan for å unngå smitte.
For å beholde kontrollen skal alle testes to ganger i uken. 

Lancashire Telegraph skriver at det forventes at klubbene kommer til å stemme for at sesongen skal spilles ferdig. Dette får vi vite neste uke. 
Mowbrays innstilling er at det blir ni kamper, og skulle resultatene gå i Blackburns favør får vi tro at sjefen blir på Ewood en stund til


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: