Dagens nytt om troppen

Publisert 7/13/2021 av Øystein Thorsen

Med mangel på nytt blod er det fra sine egne man skal ha det.

BRSCN skrev tidligere om at det kan bli en sommer der unggutta får vist seg fram, og det har vist seg bli en enda mere korrekt antagelse enn man kunne ane. Mot Fylde i sommerens første treningskamp var det få etablerte spillere som fikk prøve seg. 
Mowbray sier at det var på grunn av skader og at flere etablerte spillere ikke var fysisk klare.

En som var klar var Dan Butterworth, 21-åringen som er kjent for mange skader og stort talent. Det som mangler er å få se om han kan omsette løftet til spill i Championship. For øyeblikket er han tilgjengelig og er fast bestemt på å bruke sommeren godt. Mot Fylde var han livlig, i tier-rollen.
- Jeg liker den rollen godt, sier Butterworth til Lancs Live.

- Det er antageligvis favorittplassen min. Jeg føler at jeg har gode avslutninger i meg, og med støtte fra midtbanen er det opp til meg å komme rundt forsvarerne, skaffe rom og fyre løs.
Så der har vi planen til Danny i sommer. Vise at han kan dette.
Og med skader på Gallagher og Dolan, mens Brereton Diaz er på ferie, kommer han nok til å få muligheten.
- Jeg er 21 nå, men føler at jeg er gammel allerede og er redd for at tiden løper i fra meg. Alt jeg vil er å vise folk hva som bor i meg, forsikrer Butterworth.

En annen som bør bruke sommeren godt, og som har krav på å vise seg fram, er Harry Chapman. En flunkende ny ettårskontrakt er ingen fribillett for 23-åringen, noe Mowbray framfører med største tydelighet i dagens Lancashire Telegraph.
- Chapman må lære seg å bli en hardtarbeidende trussel. Han må modne til den spilleren vi vil ha, og det er opp til han å vise om han skal være med eller ikke
, er Mowbrays usminkede beskjed. 
Mot Fylde var Chapman lagets eldste angriper, og blant de eldre på laget i sin helhet, da mange andre var borte. Ikke minst Armstrong. Mere om han nedenfor.

Blant andre spillere som ikke var med mot Fylde finner vi som sagt Gallagher og Brereton, men også Kaminski var borte.
- Jeg lar de eldre spillerne bestemme selv om de er klare, og Kaminski har vært i EM for Belgia. Der jobber man annerledes enn vi gjør, så han var ikke klar. 

Angående Arma så var det spekulasjoner i går om han kan gå til Southampton i en byttehandel, men Hampshire Live skriver i dag at det ikke ser ut til å bli noe av. Det er ikke aktuelt å slippe Obafemi. Samme publikasjon skriver også at grunnen til at Armstrong ikke var med mot Fylde var skade på angriperen. 
Med det samme en spiller som har mange rykter rundt seg ikke spiller eller trener tror man automatisk at han er på vei vekk, men ut i fra dagens rapporter ser han ut til å være Blackburn-spiller en stund til.