Cupeventyret over for Blackburn

Publisert 9/15/2020 av Fredrik Schjesvold

Rovers gikk på et tap mot Newcastle til tross for at de dominerte store deler av kampen.

Bittert tap

Det ville seg ikke for Blackburn i Ligacupens andre runde tirsdag kveld, og Tony Mowbray må nok lure på hvordan i all verden mannskapet hans gikk målløst av banen.

Newcastle vant 1-0 etter at nykommeren Ryan Fraser ble spilt alene med keeper og scoret på hjemmelagets første sjanse 35 minutter ut i 1.omgang.

Mowbrays menn tok tak fra start, og Rovers fikk kampens første store sjanse etter elleve minutter da Lewis Holtby burde ha satt ballen i nettet etter bra forarbeid av Nyambe. Utenom missen til Holtby var det lite sjanser å melde om fra 1.omgang, men Blackburn dominerte likevel banespillet. Til pause hadde Blackburn 63 % av ballbesittelsen.

I løpet av de neste 45 minuttene presterte Newcastle kun ett skudd. Det meste skulle handle om Blackburn, men dessverre var det effektiviteten som satte en stopper for bortelaget. Williams, Brereton, Chapman og Holtby hadde gode sjanser til å sette inn utligningen, men det ville seg ikke.

Statistikken etter kampen viser at Blackburn hadde hele syv skudd innenfor boksen mot Newcastles to. Det var nok noen ergerlige Blackburn-spillere som gikk av banen etter kampslutt.

Travis skadet

I tillegg til et kjipt nederlag må Rovers mest sannsynlig klare seg uten nøkkelspiller Lewis Travis etter at han pådro seg en skade under kampen. Det er uvisst i skrivende stund hvor lenge han vil være ute, men i verste fall kan det være snakk om flere måneder.

Blackburn sin neste kamp er lørdag hjemme mot Wycombe. Kampstart er klokka 16.00.