Chapman sammenlignes med Brasil-legende

Publisert 10/13/2017 av Kristin Kongsjorden

Tony Mowbray er full av lovord om Harry Chapman, men mener angriperen foreløpig gjør det best som superinnbytter.

Tony Mowbray sammenligner Harry Chapman, som er på utlån fra Middlesbrough denne sesongen, med Brasil-legenden Rivelino. Likevel blir det nok en stund til vi får se ham blant Mowbrays elleve utvalgte fra start. I følge Mowbray vil Chapman få mer spilletid, men for øyeblikket mener han at Chapman er best egnet som superreserve. Chapman har kommet inn i åtte ligakamper så langt. Han scoret sitt første mål i kampen mot Rotherham, og har med det totalt vært involvert i fem scoringer for Rovers.


Rivelino var en av stjernespillerne da Brasil vant VM i 1970. Han var blant annet kjent for å være en dribbler med meget god ballkontroll, og med et godt blikk for spillet. 


I følge GazetteLive har en Rovers-reporter uttalt at Chapman er en "snakkis" i byen om dagen, og at supporterne elsker ham. Dettes skyldes i stor grad at han er en rask tekniker, som varter opp med triks og har en direkte spillestil. Han har også en akrobatisk måte å feire mål på ved å gjøre salto. Mowbray setter stor pris på talentet til Chapman og forstår at mange ønsker å se ham fra start. 

- Det er gledelig å se hvor god han er med ballen i beina. Jeg er ikke dum, og forstår at han kan komme seg forbi selv de beste spillerne og skape sjanser for oss. Han er en ung gutt som har et stort talent med ballen, men han må lære seg den taktiske delen av spillet før vi kan bruke ham fra start. Han har mye å gå på når det gjelder det defensive, når laget ikke har ballen, og han må lære seg når han skal senke, og når han skal stenge av pasningsmuligheter. 

Det er ingen enkle kamper i ligaen, og med et lite mobilt forsvar har Mowbray foretrukket å bruke Craig Conway og Elliott Bennett på vingene fremfor Chapman. Med det valget får han spillere som jobber hardt i begge ender av banen, men som ikke har den samme teknikken og farten som Chapman innehar.

Slik det er nå må vi velge enkleste løsning for å sikre oss poeng, og da er det bedre å starte med Chapman på benken. Det er utvikling som gjelder for Harry, og forhåpentligvis kan vi starte med ham om 10-15 kamper. Han klager ikke, og kommer ikke til kontoret mitt og spør hvorfor han ikke starter. Han forstår
, sier Mowbray til klubbens offisielle nettsted.

Mowbray har ennå til gode å starte med den samme elleveren to kamper på rad, så det blir spennende å se om han nå velger de samme som i 1-0-seieren mot Gillingham. Han har uttalt til Lancashire Telegraph at han vil holde spillergruppen tett og at hele stallen vil få sin rolle å spille i opprykksjaget. Med 21 friske spillere å velge blant er det ingen enkel oppgave å plukke ut de 18 som skal være med mot Oldham. 

- Hvis du ikke er blant de 18 denne helga, så er det ikke verdens undergang. Det er en ny kamp på tirsdag, og da er du kanskje ikke reserve en gang, men i startelleveren. Vi må være positive og tro at vi gjør de riktige tingene, og vise at vi sammen ønsker å vinne alle kampene denne uken. 

Han la også til at det å plukke ut et lag er den vanskeligste jobben ved å være manager. 

- Vi investerer i spillerne våre og bygger opp et gjensidig tillitsforhold til dem, og forhåpentligvis liker de arbeidet vi gjør og ser at vi ønsker å gjøre dem bedre. Når du så velger et lag, og må fortelle noen at de ikke blir involvert kan de synes at det er vanskelig. Noen ganger er det en balansegang i forhold til at du har tre-fire spillere som kan endre kampbildet, og så velger du de siste to for å gi dem en karamell å suge på.