Chapman herjer i League One

Publisert 25.03.2021 av Øystein Thorsen

Og en Blackburnspiller fikk landskamp går.

Det var nok mange BRSCN-lesere som benket seg foran Ståle Solbakkens debut som landslagssjef, og ikke minst første kamp for Norge i kvaliken til omdiskuterte Qatar-VM i går kveld. Da var det jo artig at Annesley også var på banen. Det er nok ikke så mange, ikke undertegnede i hvert fall, som har sett spilleren live tidligere - selv om det var vanskelig å få øye på ham i den kompakte massen av et defensivt Gibraltar. 
Det ble til slutt nærbilde på unggutten da han fikk gult kort, og like etter ble byttet ut.

Annesley har vel alltid blitt nevnt som midtstopper, men mot Norge figurerte han på midtbanen der jobben var å bryte gjestenes spill. Lancs Live vinkler det som en slags gla'sak, nærmere bestemt at den unge Louie bidro til å temme Haaland... 0-3-tap ble det åkkesom for Annesley.
Ellers var det ikke andre i aksjon, bortsett fra at Lenihan fikk observere 3-2-tap mot Serbia fra benkeplass.

Over til overskriften: Harry Chapman gjør sakene sine godt på utlån hos Shrewsbury. Ser man på scoringer har det blitt seks stykk på 13 kamper. Ikke så verst for en ving, men Chapman har også vist seg å være allsidig og har dermed blitt brukt både i tierrollen og som spiss. Kun et oppgjør har han blitt spart for den siste tiden, noe som utvetydig forteller at Blackburnspilleren er en av lagets viktigste brikker. 
Bak scoringene er det også verdt å nevne at Shrewsbury bare har tapt tre av fjorten kamper etter Harrys ankomst, noe som gjør at Lancs Live beskriver låneoppholdet hans som en ubetinget suksess.

For å forsterke sin påstand skriver nettstedet at Chapman er helt i toppen av League One når det gjelder annen offensiv statistikk, som f.eks antall driblinger. 
De gode resultatene leder da til to spørsmål, der det første besvarer det andre:
1) Gjør Chapman det så godt fordi League One er hans egentlige nivå?
2) Bør Blackburn fornye kontrakten med ham i sommer?

Gutten har talent, det må man kunne si, men det er først når han kommer på lån til lavere nivåer at han ser ut til å kunne vise seg fram. Slik var det når han kom til Blackburn første gang, og slik er det nå. Inni mellom gode låneopphold har det vært lengre skader.
Dermed er det opp til Mowbray å avgjøre om angriperen nå har vokst, er klar for et høyere nivå og kan fortsette med videre. Hvis ikke står nok Shrewsbury klare til å ta over, for han har blitt en svært sentral spiller for dem.