Broughton uttaler seg

Publisert 2/3/2023 av Øystein Thorsen

Fotballdirektøren kaster lys på ukens hendelser.

Etter en mislykket deadline day der lån av Lewis O'Brien og overgang for talentfulle Ethan Brierley gikk i vasken sitter supporterne med et antall spørsmål.
Broughton er ansvarlig for å hente spillere og direktøren svarte i dag på spørsmål om hva som har skjedd.
Først og fremst gikk Broughton inn på hvilke mål de hadde for overgangsvinduet: De ville ha inn en spiss, og hvis de ikke kunne få en spiss ønsket de seg en spiller med x-faktor som umiddelbart kunne bidra til å heve lagets prestasjoner. I andre rekke var klubben ute etter en spiller som kunne bidra på lang sikt.

- Jeg tror det er allment kjent at vi kom frem til en avtale med Brighton om lån av Denis Undav, men i siste øyeblikk valgte spilleren å bli i Brighton, sier Broughton i følge Lancs Live.
- Da rettet vi fokus mot Kone, i franske L'Orient. Alt gikk i orden, men til slutt kom franskmennene fram til at de allikevel ikke kunne slippe spilleren.
Klubben kjempet på flere fronter samtidig og veldig mange navn - som ikke har nådd offentligheten - var oppe i luften. Etter hvert som de forskjellige navnene ble vurdert forsøkte man å holde Jon Dahl informert slik at han kunne si ja eller nei.
Om cup-omkampen - som hadde blitt lagt på deadline day - har påvirket vet vi ikke. 

- På deadline day fikk vi vite at O'Brien var tilgjengelig, vi hadde hatt dialog med Forest, agenten og spilleren i cirka seks uker. Svaret fra Forest var hele tiden at de ville slippe O'Brien så fort en erstatter var på plass, men 72 timer før vinduet stengte var ingen erstatter ankommet, forteller Broughton. 
- Rundt klokken to, tirsdag ettermiddag, fikk vi vite at spilleren kunne komme. Samtidig jobbet vi med en spiss og plutselig fikk vi beskjed om at Brierley også var tilgjengelig for oss.
Deretter satte klubben i gang med de vanlige rutinene, blant annet med medisinsk test som skulle gjøres i Manchester, der Broughton var med for å sjekke at alt var bra med spillerne.
- Ethan dro fra Manchester halv ni på kvelden og ti på halv ti dro jeg og Lewis for å avslutte papirarbeidet.

Så gikk det galt.
- Det er absolutt en intern svikt som har oppstått, det skal vi ikke legge skjul på, men det var også eksterne faktorer som påvirket. Vi er for øyeblikket i en ankesak, og selv om jeg ikke er advokat så vet jeg at det ikke er riktig av meg å gå inn på de eksterne tingene akkurat nå, sier direktøren videre. 
- Men det som har skjedd er alvorlig. Saken hviler på et seriøst fundament, det er ikke tull, hvis ikke hadde vi ikke kastet bort tid på å argumentere for vår sak, fastholder Broughton. 
Samtidig dukker ikke Broughton for at overgangene ikke gikk gjennom - han er klar over at det er hans ansvar. 

Når Lancs Live spør om flere detaljer så kan ikke Broughton gå inn på det mens anken er oppe, men han tror detaljene kommer for en dag.
Om anken vinner fram er en annen sak.
- For å være ærlig er jeg ikke optimist. Jeg mener vi har gode argumenter, så det er ikke det det handler om, men så vidt jeg vet har aldri noen fått en lignende anke hørt
Spillerne er fortsatt 100% motiverte til å spille for Blackburn, og for Brierley kommer det til å bli av, enten nå eller til sommeren, sier Broughton. 

Dette er en ripe i lakken for Broughton, og hvis ikke alle har oppfattet det ennå så gjør hovedpersonen det ekstra tydelig:
- Dette ligger hos meg. Klubben, eierne, det er ingen andre enn meg som har ansvar for dette. Overgangsvinduet levde ikke opp til det vi hadde siktet på, så nå må vi gå gjennom rutinene våre for å se hva vi kan lære av dette
Broughton sa også at klubben skylder supporterne og involverte spillere en unnskyldning, men også rekrutteringsavdelingen og Jon Dahl er i Broughtons tanker når beklagelser skal gis. 
- Vi hadde jobbet hardt i seks uker med Lewis og alt var klart. Den siste biten var den enkle delen av jobben, så vi er alle helt knust at det ikke gikk.

Det er bare å klamre seg til halmstrået som EFL sitt ankepanel skal kikke på på tirsdag. Som Broughton sa er det ikke veldig sannsynlig at klubben blir hørt, men hvem vet. BRSCN skrev tidligere om at Forest fremsto som temmelig kaotiske på tirsdagskvelden, og i så fall er det kanskje det som kan redde overgangen, men vi holder ikke pusten mens vi venter...