Broughton-intervjuet del 2

Publisert 9/13/2023 av Øystein Thorsen

Det var dramatisk i sommer.

I del to av intervjuet som Blackburn har lagt på Twitter-kontoen sin kaster Broughton mer lys på hva som skjedde i overgangsvinduet. Dels avslørte direktøren at de hadde en ny strategi denne sommeren. I fjor valgte de å gå for mere trygge overganger, sånn som Hyam og Szmodics, mens denne sommeren ville de være litt mere eventyrlige. 
Og når overgangsreglene for spillere inne på kontinentet ble forandret kunne rekrutteringsavdelingen utfolde seg i enda større grad.

Spillere som Tronstad og Sigurdsson hadde teamet studert lenge, særlig Tronstad fordi de visste at kontrakten var på vei til å løpe ut. Sigurdsson var mere usikker, fordi han kunne bli dyr. Men så åpnet døra seg og gjennom - tydeligvis - gode argumenter ble islendingen overtalt om at Blackburn var det rette stoppestedet. 
- Vi hadde tøff konkurranse fra klubber rundt omkring i Europa, sa Broughton om Sigurdsson. 
Med disse to, og Ennis, på plass begynte det plutselig å gå tråere med overgangene, slik BRSCN skrev om tidligere i dag.

Samtidig ville andre ut. Luton-ryktene kom snart og Kaminski lot seg påvirke. De hadde flere møter med ham under treningsleiren i Østerrike, og ved et tidspunkt mente belgieren at klubben holdt ham tilbake. Naturlig nok ønsket keeperen å spille i Premier League, men Luton sitt bud var langt under det rimelige. 
Snart kunne man se andre tilsvarende spillere bli solgt for helt andre summer, noe som nok hjalp klubben med å få både Kaminski og Luton til å forstå hva som var innafor. Men det tok tid.

Der man så langt hadde hatt uflaks med først å måtte jobbe med et 15% redusert budsjett, som i sin tur utsatte Morans overgang, fikk Broughton endelig litt flaks. Luton kom med et tilfredsstillende bud, og direktøren rakk i samme vending hente inn Leo Wahlstedt.
- Leo er også en vi har fulgt veldig mye med på, og vi var interesserte hele sommeren, sa Broughton til RoversTV.
Som kjent var Wahlstedt på Gardermoen, på vei til Brøndby når Blackburn ringte, så det kunne ikke vært mere grevens tid. 
Apropos Moran: Brighton og Moran fikk takk fra Broughton med tanke på tålmodigheten de viste. Samtidig var det en solid dose flaks, for både Wahlstedt og Moran kunne fort ha forduftet, og da hadde vi sett ganske annerledes på dette vinduet.

Utfordringene i sommer mener Broughton har styrket forholdet mellom ham og Jon Dahl.
- Vi har jobbet mye sammen og har som en duo kommet nærmere hverandre, sa Broughton og direktøren var tydelig på at han hadde de samme frustrasjonene som Tomasson - og de samme ambisjonene. Også Broughton vil være i Premier League.
- Vi visste når vi hentet ham at han er en topp trener, og vi vet han er ambisiøs, så vi må passe på å matche ambisjonene hans. 
Men kan man være ambisiøs med et redusert lønnsbudsjett og krav på å selge spillere? 

Lancashire Telegraph skriver at Broughton var veldig tydelig ovenfor Venky's, i forhold til hva de risikerte. 
- Jeg forstår at dere er bakbundet akkurat nå, men dere risikerer å miste en veldig talentfull trener. Vi må ikke glemme hva han gjorde for klubben i fjor, sa Broughton til eierne og minnet om den høyeste tabellplasseringen på ti år. 
Kanskje enda bedre gikk det når han minnet om at klubben ikke hadde kommet så langt i cupene på ti år, og JDT sin fotball skapte rundt 2 millioner pund ekstra i kassa gjennom cup-bonuser og mange TV-kamper. 
Denne påminnelsen kan ha vært nyttig, for da det hastet med å få inn Wahlstedt hadde Broughton egentlig ikke penger, men Venky's løste det.

Interessant å få slikt innsyn i omstendighetene.
- Jeg mener det er veldig viktig å informere etter et overgangsvindu, det kommer jeg alltid til å gjøre. Det er supporternes klubb og de fortjener transparens, sa Broughton i følge lokalavisa. 
Vi runder av med to punkter til:
1) Det var en tredje spiller på Ewood på Deadline Day - tydeligvis en tysk høyreving - men Telalovic-overgangen gjorde at klubben ikke hadde råd.
2) Buckley dro til Wednesday fordi han ville ha spilletid, det hadde ingenting med andre overganger å gjøre.