Broughton er fornøyd med fremgangen

Publisert 5/21/2023 av Øystein Thorsen

Direktøren ser tilbake på sesongen.

- Hvis jeg har på meg supporterhatten er jeg ikke fornøyd, men ser man på prosessene som ligger bak det vi gjør så er det fremgang, sier Broughton i følge Lancashire Telegraph.
- Ser man på de seks avdelingene jeg har ansvar for har det vært god utvikling i alle disse, noe som i sin tur betyr fremgang på banen, det mener vi virkelig, sier direktøren til lokalavisa.
Broughton ser på all data de samler inn og pilene peker oppover.

- Når overgangsvinduet stengte hadde vi 18 kamper igjen å spille, pluss noen cupkamper. Fra de ni, frem til landslagspausen, fikk vi 19 poeng. Hadde vi fortsatt på den måten hadde det ikke bare blitt playoff, det kunne fort ha blitt en tredjeplass til og med. Så kom ytterligere ni kamper der vi bare fikk åtte poeng, samtidig økte alle parametere vi ser på, fortsetter Broughton og viser til sjanseproduksjon, ballinnehav på motstanderens banehalvdel, kontringer og så videre og så videre.
Det var bare de avgjørende scoringene som ikke kom når de skulle.

En viktig del av spillet som gikk i feil retning i den avgjørende fasen av sesongen var at vi forsvarte oss dårligere på dødball. I perioden før landslagspausen i mars hadde vi sluppet inn ett (1) mål på dødball, men i de siste ni kampene slapp vi inn fem mål på dødball - og nær sagt alle disse var avgjørende.
- Birmingham borte, Huddersfield borte, Luton hjemme, i de kampene gikk marginene mot oss, forklarer Broughton, og vi kan vel legge til Prestons utligning også. 
I flere av sesongens siste kamper var Gallagher utilgjengelig, og hans bidrag som forsvarer var savnet. Det har jo blitt gjort et nummer - flere ganger - av at Blackburn vinner mer med Gally på banen, mye på grunn av fysikken han tilfører.
Så når Broughton tidligere i uken snakket om at de ser etter nye spillere med en viss fysikk er det blant annet forsvar av egen boks det handler om.

Lokalavisa passet på å rippe opp i minnene fra det mislykkede overgangsvinduet i januar, og på spørsmål om det var der sesongen gikk i vasken svarer Broughton at den analysen blir litt for svart-hvitt.
Noe vi kan være enig i, siden laget tross alt hadde en av sesongens desidert beste måneder i februar.
- Jeg tror det er veldokumentert at jeg har sagt at jeg gjerne ville hatt et bedre vindu i januar. Det viktige er hvilken lærdom vi har tatt med oss fra det vinduet, og at vi gjør det bedre i fremtiden.
Når det skar seg var det litt for lett tolkning av regelverket, men Forest gjorde det heller ikke lettere, noe andre klubber også fikk merke i forbindelse med overganger skogvokterne var involvert i.

Den neste utfordringen, og det som direktøren nå må levere, er konkrete resultater i form av overgangene man har snakket om. Bortsett fra klubbene med fallskjermpenger må Blackburn - og konkurrentene - være lure og finne måter å forsterke på. Penger er det lite av, ikke bare i Blackburn, men Broughtons positive og offensive tone gir tro på at det finnes en plan, og at Blackburn forhåpentligvis er lurere enn andre klubber.
At Broughton og Jon Dahl allerede har hatt møter med fire spillere gjør at vi har tro på at hjulene er i god gang.