Brereton håper på landslagsdebut

Publisert 6/2/2021 av Øystein Thorsen

Har du lagt lavt i forhold til klubbens nettside kan dette være en overraskelse.

Brereton ankom Blackburn med et stort talent-stempel, noe som blant annet stammer fra spill på aldersbestemte landslag for England. 22-åringen har tatt større plass på laget denne sesongen, så kanskje fremtidsløftet holder på å bli innfridd. At han da har blitt tatt ut på landslaget kan neppe skade utviklingen.
Men for de som ikke har fått det med seg så er ikke Brereton bare engelsk, han har chilensk mor, og det har åpnet en overraskende dør.

Landslagsdebuten som den unge Ben nå sikter mot er nemlig for Chile. Og med tanke på Chiles program framover er det duket for en kanonsommer for Brereton. Førstkommende fredag møter de Argentina i VM-kvalik, og neste uke Bolivia. Deretter setter Copa America i gang.
En helt ukomplisert opplading har det dessverre ikke vært.

Komplikasjonene ser vi derimot ikke i Chile, de har skvalpet i horisonten. Først var det den ene Copa America-arrangøren Colombia som ble fratatt vertskapet. Landet har i det siste vært herjet av sosial uro, demonstrasjoner og lignende (utover at landet mer eller mindre har hatt innbyrdeskrig de siste 60-70 årene). Dermed mente det søramerikanske fotballforbundet at landet ikke kan arrangere mesterskapet. Tidligere denne uken ble ille til verst. Turneringens andre vertsnasjon - Argentina - ble også fratatt vertskapet. 
Grunnen var uklar, men Sky kobler det til at covid-situasjonen har gått helt over styr, og i går ble det klart at Brasil tar over som ensom arrangør av Copa America.

Dermed har Brereton og lagkameratene hatt et uoversiktlig bilde å forholde seg til mens de har forsøkt å lade opp til de nært forestående kampene. For Breretons del tilkommer dette med å lære å kjenne nye lagkamerater, som i tillegg prater spansk - et språk man ikke automatisk kan, bare fordi man har to nasjonaliteter.
- Vi forstår hverandre godt, jeg har lært meg nøkkelord og de viktigste fotballtermene, forklarer Brereton for Lancashire Telegraph.
Videre skryter han av trenerne og støtteapparatet, og føler seg i det hele tatt veldig godt tatt vare på.

Unggutten er dermed positiv med tanke på å være del av den chilenske troppen, og tidligere har han også uttalt at det er mange gode chilenske angripere han kan følge i fotsporene. Med andre ord har han en oppgave han ikke tar lett på, men i stedet en tradisjon å sikte etter.
Det blir spennende å se flere rapporter fra Sør-Amerika i tiden framover. Ben er som sagt bare 22 år gammel, og har mye å lære. Deltagelse i Copa America må være en suveren erfaring, uansett hvor mange minutter det blir.