Brentford rykket opp til Premier League

Publisert 5/29/2021 av Erlend Pettersen

Med det så drypper det noen kroner på Blackburn.

Nå i ettermiddag ble play-off finalen mellom Brentford v Swansea spilt foran 11.689 tilskuere på Wembley. Finalen ble aldri noe særlig spennende etter at Brentford fikk to tidlige mål og etter at Swansea ble redusert til 10. mann i den andre omgangen ble en transport etappe for biene fra London. Kampen endte med 2-0 til Brentford.

Dette blir første gang Brentford spiller i Premier League og de blir i tillegg det 50. laget som spiller PL-fotball. Grunnet opprykket til Brentford vil det dryppe penger til Blackburn etter salget av målvakten David Raya. Spanjolen ble solgt for £3m pund, med ytterligere £2m ved opprykk til Premier League. 

Om summen stemmer, er ikke media på balløya samstemte på. Summene varierer mellom £1.5m til 2.5m pund. Uansett, så kommer den noen ekstra kroner til Mowbray & co denne sommeren. Om pengene blir brukt på spillerkjøp, nye kontrakter eller på fasiliteter er uvisst.

Uansett så gratulerer vi David Raya og Brentford med opprykket, mens vi ønsker Swansea velkommen til Ewood Park kommende sesong.

Nå gjenstår det bare en plass i neste års Championship. Det blir enten Blackpool eller Lincoln som møtes på Wembley søndag.

Hvem vil du ha opp?