Blackburn knuste Cardiff: – Ben er fantastisk, jeg kan ikke få sagt det nok

Publisert 9/26/2021 av Fredrik Schjesvold

Lørdag vant Rovers hele 5-1 mot Cardiff etter et hat-trick fra Brereton Diaz. Nå er han toppscorer i Championship.

Kampfakta - Blackburn v Cardiff 5-1 (3-0)

Ballbesittelse: 39 % - 61 %
Skudd (på mål): 17 (10) - 11 (5)
Hjørnespark: 2 - 6
Treffsikkerhet, pasninger: 70 % - 78 %

Ni kamper spilt. Kun ett tap. Det er tidlig i sesongen, men det er lovende tall.

Det er kanskje spesielt vanskelig å unngå og holde forhåpningene tilbake etter en prestasjon som i går ettermiddag. Fem mål i protokollen etter scoringer fra Dolan og Gallagher, mens Brereton Diaz sørget like greit for et hat-trick. 

Straffescoring fra Diaz på overtid i går sørget ikke bare for hat-tricket, men han skøyt seg også opp på toppen av toppscorerlisten i Championship. Etter ni runder spilt, så deler fire spillere toppen av lista. Diaz, Mitrovic, Swift og Gyökeres. De har alle syv scoringer hver.

Til Blackburns nettsider sier Mowbray følgende om Diaz:

– Jeg er så fornøyd på vegne av Ben. Den selvtilliten han spiller med er tydelig for alle å se. Jeg kan ikke få sagt det nok hvor fantastisk Ben er.

– Jeg har sagt til han i det siste at han ikke behøver å ta en ekstra treningsøkt, men han stopper aldri. Han går aldri glipp av en trening - han ønsker bare å spille fotball, sier han videre.

– Jeg tror alle kan se utviklingen han har hatt fra da vi signerte han som 18-åring.

Lav ballbesittelse

Til Rovers å være var det ganske lav ballbesittelse på hjemmebane med kun 39 prosent. Likevel endte det med fem mål - det til Mowbrays fornøyelse. Mot Barnsley forrige helg hadde Rovers ballen 40 prosent av tiden, men da ble det kun to skudd på mål. I går ble det ti skudd på mål for hjemmelaget.

–Vi hadde lav ballbestittelse, men med antall sjanser vi skaper og kontringsmulighetene vi har med angrepsspillerne våre, så er vi virkelig en trussel for motstanderne, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

– Det er bra vi kan være en trussel mot fysiske robuste lag som Cardiff, et lag som er et problem for alle.

– Vi skal bygge videre på dette - ingen har mistet noe bakkekontakt.

Lenihan byttet ut

Blackburn avslutter helga på en sjetteplass - tilsvarende plass som forrige helg, men nå med en luke på tre poeng til plassen under. Til West Brom på andreplass skiller det også tre poeng.

For å opprettholde den rekka blir det viktig å unngå ytterligere skader i laget. Enkelte var kanskje bekymret da Lenihan ble byttet ut på 4-0 i går til fordel for Carter.

Mowbray bekreftet til Lancashire Telegraph at det handlet om å ikke ta noen sjanser.

– Lenihan hadde en liten kjenning, så jeg ville ikke risikere noe på 4-0.

Han var fornøyd med Carters innhopp.

Rovers går inn i en spennende uke nå med en bortetur til Huddersfield, laget som nettopp er tre poeng bak på en syvendeplass, på tirsdag. På lørdag er det ny bortekamp mot middelhavsfarerne Blackpool.

– La oss fortsette denne formen, avslutter Mowbray til LT.