Blackburn-direktør åpner opp: Ikke fornøyd med tilskuertallene

Publisert 9/21/2021 av Fredrik Schjesvold

Blackburn Rovers' CEO Steve Waggott har snakket med Lancashire Telegraph om blant annet tilskuertall og Josh Maja.

Mot Hull City forrige uke var tilskuertallet 9 141. Det er det laveste tallet på Ewood siden november 1991 ifølge Lancashire Telegraph.

– Det er bekymringsverdig. Den digitale revolusjonen er veldig spennende med tanke på at supportergrupper kan komme i kontakt med hverandre verden rundt, sier Waggott, men legger til et 'men':

– Samtidig (med den digitale revolusjonen), så får du sett høydepunkter og kamper hjemme i stua. Hvis det er midtukekamp eller to hjemmekamper på rad, så ser vi ettervirkningene av det, sier Waggott og henviser til tilskuertallene.

På "Category A+"-kamper, altså toppkampene, ligger de billigste billettene på Ewood på 36 pund. Waggott forklarer at de har den prissettingen fordi de baserer seg etter hva sesongbillett-prisene lå på. 

Prisene på sesongkort lå på 399 pund før sesongen. Ifølge Waggott har klubben passert 7000 solgte sesongkort - 1500 mindre enn 19/20-sesongen.

Direktøren snakker videre om sine bekymringer:

– Det er ikke bare en bekymring for Blackburn, men generelt i fotball. Selv flere av de bedre Premier League-klubbene sliter med å fylle egen stadion av forskjellige årsaker.

Josh Maja-sagaen

Skuffet er han også over at klubben ikke fikk hentet inn en erstatter på spissplass for Adam Armstrong i løpet av overgangsvinduet. Til den engelske avisen er Waggott klar på at han mener at Rovers var mer uheldig enn at de feilet i jakten på en ny spiss.

Han sier at Josh Maja og Michael Obafemi var to hovedmål for Rovers i sommer. Maja reiste til England fra Bordeaux for å signere en avtale, men han bestod ikke den medisinske testen på Deadline Day og dermed måtte han reiste tilbake til Frankrike.

Tony Mowbray har fått klarsignal til å fortsette spissjakten når januar nærmer seg igjen og vet at det er noe midler tilgjengelig.

– Josh Maja var øverst på ønskelista til Tony, sier Waggott og legger til at det kan hende de ser på spilleren igjen når 2022 nærmer seg.

Per dags dato er Maja ute av spill med en ryggskade.