Blackburn cruiset mot Peterborough: Mowbray full av lovord

Publisert 11/24/2021 av Fredrik Schjesvold

For Rovers handlet det kun om tre poeng da Peterborough gjestet Ewood onsdag - den muligheten tok de absolutt vare på.

Kampfakta: Blackburn - Peterborough 4-0 (3-0)

Ballbesittelse:
51 % - 49 %
Skudd (på mål):
13 (7) - 7 (2)
Hjørnespark:
5 - 3
Pasninger, treffsikkerhet:
87 % - 83 %

En knusende 4-0-seier mot Peterborough sørger for at Blackburn kun har tre poeng opp til West Brom på tredjeplass og ett poeng til Stoke på den siste playoff-plassen - det er med andre ord pottetett snart halvveis i sesongen!

Brereton var, som han har til vane for nå, på scoringslisten to ganger onsdag. Pickering og Lenihan stod for de to andre scoringene. Etter at Pickering headet inn Buckleys innlegg kvarteret ut i førsteomgang, var det sjeldent noe tvil om hvem som skulle stikke av med tre poeng fra Ewood. Eneste minuset fra kampen var Ayala som fikk et problem med ankelen tidlig i kampen og måtte av.

Ifølge Tony Mowbray kan han muligens rekke Stoke-kampen lørdag, så det er heldigvis ikke noe langtidsskade for spanjolen.

Mowbray i ekstase

– Det fantastiske med denne klubben for øyeblikket er at vi har noen herlige individer som elsker fotball. De ønsker å lære, de stiller spørsmål, de vil analysere seg selv. De er herlige 'kids' som stadig vil forbedre seg, og det er flott å jobbe med dem, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

Mowbray sier han advarte spillerne om gjestenes angrepstrussel i forkant av kampen, men han føler spillerne gikk inn med den rette innstillingen slik at Rovers hadde kontroll hele kampen.

– Det var en profesjonell gjennomføring og vel levert.

– Med all respekt for Peterborough, så var det ikke Fulham eller West Brom vi møtte, men man må gå til kamper som dette med den riktige mentaliteten. Ellers kan det bli et bananskall, fortsetter Mowbray.

– Det er ingen enkle kamper i denne divisjonen, fastslår Mowbray til RoversTV.

Tre bak kjørte Mowbray

Mowbray kjørte Ayala inn fra start mot Peterborough og spilte dermed med en treer bak; Lenihan - Wharton - Ayala.

Blackburn er ubeseiret i ligaen i de ni kampene Wharton har spilt fra start - fem seire og fire uavgjort ifølge LT-journalist Rich Sharpe.

Til tross fra to scoringer fra Chiles store sønn, Brereton Diaz, mente flere Rovers-supportere på Twitter at Wharton var en av banens beste onsdag kveld.

Blackburn kåret derimot Joe Rothwell til banens beste - nok en strålende prestasjon av midtbanegeneralen. To målgivende og fire nøkkelpasninger er øverste hylle fra Blackburns nummer 8.

– Jeg er veldig fornøyd med forsvarspillet og at vi ender kvelden med null baklengsmål, sier Mowbray.

– Kaminski og forsvaret foran legger mye stolhet i 'clean sheets'.

Totalt gjorde Mowbray fire endringer fra laget som spilte 1-1 mot Bristol City. Ayala, Pickering, Rothwell og Dolan kom inn for Edun, Davenport, Khadra og Poveda.

Lørdag møter vi tabellnabo Stoke borte. Det er siste kamp vi trolig må klare oss uten Gallagher. Onsdag var det hvertfall ingen savn av den høyreiste angriperen!