Blackburn 1 - 0 Huddersfield

Publisert 06.11.2022 av Erlend Karlsen

- Fort Ewood Park består.

Det ble ingen overkjøring av jumboplasserte Huddersfield i går ettermiddag, men toppscorer Ben Brereton Diaz sørget for 3 poeng med sin scoring i første omgang.

Jon Dahl gjorde 3 endringer på laget før kampen, Ryan Hedges, Sam Gallagher og Harry Pickering kom alle inn på laget. Rovers tok kommandoen fra start og hadde mye ballinnehav nesten hele omgangen, men det helt store sjansene uteble likevel. Det måtte en chilener til for å få ballen i mål, Harry Pickering slo en nydelig ball i bakrom og Diaz kom seg forbi både Spencer og Helik før han satte ballen i mål bak en sjanseløs Nicholls i Huddersfield målet.

Kampen fortsatte i samme spor i den andre omgangen, men Huddersfield burde utlignet i det 53 minutt, men Rudonis tamme forsøk ble lett reddet av Kaminski. Rovers hadde en fin sjanse med Brereton Diaz, men hans skudd ble reddet, returen ble satt i mål av Szmodics, men det ble vinket av for offside.

Bortelaget kom mer og mer med i kampen etter dette og trykket Rovers bakover. De kom likevel ikke nærmere enn noen langskudd som Thomas Kaminski tok seg av, men likevel dette var en kamp Blackburn måtte kjempe hardt for å få med seg alle 3 poengene.

6 strake hjemmeseiere nå, og Ewood Park begynner å ligne på et Fort igjen, slik det skal være. Man kan si mye om spillestil osv, men med tanke på hvilke forutsetninger Jon Dahl Tomasson har, så kan man ikke klage på hvordan sesongen har utartet seg så langt. Uansett hvordan det måtte gå mot Burnley, så kommer vi til å ligge godt plassert på tabellen når det nå blir pause grunnet VM.

20 kamper uten uavgjort er også ganske spesielt.

Slike stilte lagene:

Blackburn: Kaminski, Pickering, Brittain, Ayala, Hyam, Hedges (Dolan 79'), Szmodics (Vale 80'), Brereton, Morton, Travis, Gallagher (S. Wharton 67')

Innbyttere: Pears, Carter, Garrett, Dack

Huddersfield: Nicholls, Spencer, Ruffels, Boyle, Helik, Camara (Diarra 72'), Thomas, Kasumu, Holmes, Rudoni, Ward (Rhodes 81')

Innbyttere: Bilokapic,, Mbete, Hayden, Mahoney, Jackson