BRSCN sitt tabelltips

Publisert 11.09.2020 av Øystein Thorsen

Tradisjonen tro ser vi på hvordan tabellen kan se ut i mai.

Å tippe en hel tabell - med ikke færre enn 24 lag dessuten - er en blanding av bingo, analyse av statistikk, spillere og en viss dose magefølelse. Det naturlige er å ta utgangspunkt i hva man allerede vet, for eksempel plasseringen de forskjellige lagene hadde forrige sesong. Tanken er at "Roma ble ikke bygd på en dag", eller, det er ikke helt vanlig at et lag som lå an til nedrykk plutselig surfer på playoff.
Noen lag kommer allikevel til å flytte seg opp eller ned - både i BRSCN sin spådom, og i virkeligheten - så fjorårets plassering noterer vi som en parentes i tabellen nedenfor.

Selv om fotball er en lagsport kan man ikke se bort i fra at det handler om individer også. Vi har jo sett hvilken innflytelse vår egen Bradley Dack har hatt på laget og resultatene.
Dermed kan noen talking points gjeldende spesifikke spillere være verdt å ta i betraktning:
1: Brentfords toppscorer, Ollie Watkins, som hadde delt førsteplass med 26 scoringer, har dratt til Aston Villa (den andre toppscoreren rykket opp med Fulham). 
Watkins har blitt erstattet av Ivan Toney - toppscorer i League One - men det gjenstår å se om han tar nivået, så dette kan påvirke deres tredjeplass fra fjorårets sesong.
2: Bristol City har (så langt) fått beholde både Wells og Eliasson som begge var topp fem, henholdsvis med tanke på scoringer og målgivende.
3: Cardiff har fortsatt sin Lee Tomlin, som leverte 10 målgivende. Slikt øker mulighetene for å bygge på - eller i hvert fall beholde - fjorårets femteplass.
4: Nottingham klarte ikke corona-pausen særlig bra, og ramlet ut av playoff, men de har fått beholde Lewis Grabban - som scorte 20 mål i fjor. 
Får Grabban fortsette i samme stil kan man tenke seg at skogvokternes syvendeplass kan beholdes eller forbedres.

En annen ting er hvem som bestemmer, hvem som er manager med andre ord, og da kan det være verdt å nevne tre interessante detaljer:
1: Alle de tre nyopprykkede klubbene er innenfor topp fire, hva gjelder managere som har beholdt jobben lengst.
Kan kontinuitet bidra til å klare Championship for nykommerne?
2: Tony Mowbray er blant topp fire (tredjeplass), med sine tre år og 201 dager. 
Vår mann vet hva som gjelder.
3: Norwich sin sjef - Daniel Farke - ligger på femteplass, noe som betyr at det var han som tok kanarifuglene opp til Premier League. 
Ikke bare vet Farke hvordan man vinner Championship, han har også tilført troppen en hel del nytt blod i løpet av sommeren, så kanarifuglene ser tøffe ut.

I motsatt ende registrerer vi at sjefene for Watford, Reading og Bournemouth har mindre enn en (1) måned i sine klubber, men også klubber som Huddersfield og Birmingham har sjefer med mindre enn to måneder i den berømte sjefsstolen.
Watford har stort sett beholdt en tropp som burde - hadde det ikke vært for fire managere i løpet av en sesong - reddet plassen i Premier League, så til tross for fersk sjef har de muligheter til å utfordre i toppen. Reading på sin side har mistet svært mange fra en tropp som bare klarte en 14. plass forrige sesong, dermed kan man mistenke at Reading fort kan få en vanskeligere sesong enn det man først kunne tenke seg.

Blant andre tørre siffer finner vi for eksempel gule kort. Der er Travis og Lenihan på tredje og fjerde plass, mens to av de andre på denne ærefulle listen har rykket ned med Wigan. Championship er som kjent en tøff liga, så tenk på de 25 gule kortene, jevnt fordelt mellom to av våre profiler, når det gjelder å forestille seg hvem som er villig til å kjempe om en plassering på tabellen av årets Championship. 
Utover dette med å ikke holde igjen i taklingene, kommer vår sesong til å hvile på et antall relativt unge spillere.

Spisser som Gallagher og Brereton har sin prislapp i millionklassen - og dermed forventninger - som gjør at de MÅ få i gang scoringsfrekvensen denne sesongen. 
I tillegg må unggutter som Wharton, Magloire, Chapman, Buckley og Davenport vise at de klarer Championship på daglig basis, for dette er praktisk talt en av de bærende delene av troppen per dags dato. 
Utover det må vi håpe på at Dack og Armstrong fortsetter slik som vi har blitt vant til, samtidig som det hadde varmet godt med en overraskelse eller tre i form av for eksempel Tyrhys Dolan, eller hvorfor ikke Jack Vale, Luke Brennan eller Sam Burns.

Ser man på hva andre forståsegpåere online mener om kommende sesong nevnes Norwich ofte som en av favorittene, og i kjent stil bedømmer folk at det blir tøft for de nyopprykkede fra League One.
Det må også minnes om at Sheffield Wednesday starter med tolv (!) minuspoeng, på grunn av trøbbel i regnskapsavdelingen. 
I tillegg til dette har vi koronaen hengende over oss, noe som påvirker både økonomiske og sportslige aspekt, og som på den måten er absolutt prekær i forhold til hvordan sesongen kan komme til å utspille seg.

Without further ado, her er BRSCNs tabelltips for sesongen 2020/21:

1. Norwich (rykket ned fra PL)
2. Brentford (3)
3. Nottingham Forest (7)
4. Cardiff (5)
5. Watford (rykket ned fra PL)
6. Swansea (6)
7. Bournemouth (rykket ned fra PL)
8. Stoke (15)
9. Bristol City (12)
10. Blackburn (11)
11. Derby (10)
12. Millwall (8)
13. Preston (9)
14. Middlesbrough (17)
15. Birmingham (20)
16. Queens Park Rangers (13)
17. Huddersfield (18)
18. Reading (14)
19. Coventry (rykket opp fra L1)
20. Barnsley (21)
21. Luton (19)
22. Rotherham (rykket opp fra L1)
23. Sheffield Wednesday (16)
24. Wycombe (rykket opp fra L1)

Det kan først og fremst nevnes at tabellen er satt sammen av et antall individuelle tips. Utifra alle forslagene har vi prøvd å få til en fellesnevner.

Skulle dette tipset slå til ser vi at opprykkskampen blir ganske lik fjorårets, og øvrige holder seg på lignende nivå, med unntak av Stoke som gjør et skikkelig byks fra 15. plass til 8. Sheffield Wednesdays tøffe utgangspunkt gjør at onsdagsklubben synker som en stein, og klarer ikke å unngå nedrykk. Blant de som har vurdert tabellen var samtlige overbevist om at Norwich kommer til å vinne.
Det var delte meninger om Blackburns posisjon, der noen trodde på nedre halvdel, mens andre forestiller seg playoff-plass. Dermed havner klubben vår på en tiende plass