Antonsson føler han er på riktig spor

Publisert 10/13/2017 av Kristin Kongsjorden

Marcus Antonsson mener han forbedrer seg hele tiden og at vi fortsatt har det beste i vente.

Rovers-spissen fant målmaskene mot Rochdale, Scunthorpe og Rotherham i september, og har allerede scoret flere mål denne sesongen enn han gjorde i sin debutsesong i engelsk fotball forrige sesong. Selv med tre mål på fire kamper fra start i forrige måned, er Antonsson likevel sikker på at det beste fortsatt er i vente.

26-åringen hadde et frustrerende år for Leeds United forrige sesong, etter overgangen fra den svenske klubben Kalmar. Han er på utlån hos Rovers ut sesongen, og har så langt hatt en lovende start. Svensken har blitt brukt på venstre side i angrepsrekka de siste to kampene, og ser ut til å fortsette i den posisjonen når Rovers gjester Oldham. 

Etter sine siste opptredener uttalte Antonsson til Lancashire Telegraph at han føler han er på gang, og at han føler seg mer komfortabel.

- Jeg er fortsatt ikke 100% fornøyd med innsatsen min, og føler at jeg kan spille enda bedre. Jeg forbedrer meg hele tiden, spesielt i forhold til å komme meg i gode posisjoner inne i boksen, og jeg er sikker på at det kommer flere mål. Jeg vet at en av mine styrker er å være på riktig sted til riktig tid for å score mål.

Antonssons mål i 3-0-seieren over Rochdale 9.september endte en 11 måneder lang ventetid på å finne nettmaskene. Han har tidligere snakket om lettelsen over å ha endt måltørken, men vet at det er sterk konkurranse i angrepsrekka for Rovers, og at han må fortsette å prestere for å beholde plassen

- Vi har en veldig sterk stall med høy konkurranse om plassene. Jeg må være på mitt beste, men det er bra for laget at vi har et så godt lag. Alle må yte 100% for å beholde plassen og det har jeg ingen problemer med. Jeg er en hardtarbeidende spiller som liker å legge inn en god innsats for laget mitt. 

Antonsson mener at det ikke er stor forskjell fra Championship når det gjelder intensiteten i kampene.

- Lagene her virker å være mer hardtarbeidende, men jeg synes vi har et veldig godt lag med mange individuelle kvaliteter. Vi har ikke sett det beste ennå, det er fortsatt mye i vente.

Rovers er ubeseiret i de fire siste borteoppgjørene og Antonsson tror laget bare vil forbedre seg ytterligere i tiden som kommer. Det tar tid å spille inn et lag med 13 nye fjes inn i løpet av sommeren.

- Det er en ny gruppe spillere, og det går ikke av seg selv fra dag én. Det tar litt tid å finne den gode flyten. Vi forbedrer oss og viser at vi er på riktig spor. Det føles godt!

Antonsson er godt fornøyd med antall sjanser som skapes, men er opptatt av at laget må bli flinkere til å utnytte sjansene enda bedre.

- Vi har spilt to gode kamper i ligaen nå, men vi må bli flinkere til å score på sjansene våre. Vi får ikke tre poeng i hver kamp hvis vi fortsetter å bomme på så mange sjanser. 

Antonsson sa også at han burde vært på scoringslisten mot Gillingham. Vi får håpe han benytter muligheten godt i dagens oppgjør, dersom han er blant Mowbrays elleve utvalgte.