Anken er avslått

Publisert 2/8/2024 av Øystein Thorsen

Det meldes nå at EFL ikke godtar lånet av McGuire.

Lancashire Telegraph skriver at EFL - som ventet ikke - ikke lyttet til Blackburns argument for at overgangen skal aksepteres. 
Nå drar amerikaneren tilbake til Orlando.

Sagaen om McGuire hadde mange vendinger og overraskelser, der det mest graverende er at klubbens styre først sa nei til overgangen - til Gregg Broughtons store sjokk. Jon Dahl skal ha vært rasende på deadline day, og danskens uttalelser etter QPR-tapet indikerer at det var disse handlingene som gjorde at han ikke fikk snakke med pressen forrige fredag, slik han bruker å gjøre før hver runde.
Dermed har klubben mistet en spennende spiller og etter all sannsynlighet også hovedtreneren, takket være styrets uforståelige oppførsel.
Det vil ikke være en overraskelse hvis også Broughton tar konsekvensen av de siste dagenes hendelser, tar sin hatt og går.

EFL uttaler at alle innsendte overgangssøknader har blitt grundig undersøkt, og EFL har slått fast at en søknad som er lagret som kladd ikke er det samme som å faktisk sende papirene.
Det var der det sviktet. Noen i administrasjonen hadde lagret dokumentene, men hadde - av en eller annen grunn - ikke trykket på "send"-knappen.
Videre skriver EFL i sin uttalelse at de tok avgjørelsen at de ikke ønsket å utvise skjønn i saken, da EFL på sin side har tolket og utført sin del av jobben helt i henhold til organisasjonens regler og retningslinjer.
Noe da Blackburn altså ikke har gjort.

Dermed er det supporterne som får sitte hoderystende over at klubben nok en gang har spolert en overgang. Da det samme skjedde for et år siden forventet vi at klubben iverksatte tiltak for å forsikre at noe lignende ikke skulle skje igjen. Man kan oppdatere de interne retningslinjene, lære opp folk og så videre og så videre. 
Hvis dette har blitt gjort har det i så fall ikke blitt gjort godt nok, noe som ikke bare er veldig pinlig men også veldig skuffende.