Ancelotti slo på tråden

Publisert 6/6/2022 av Øystein Thorsen

Oppsiktsvekkende utvikling i manager-jakten.

Etter at flere kandidater har skaffet seg nye jobber andre steder begynner ryktelista å bli stadig kortere. En som fortsatt står på den lista er Duncan Ferguson, selv om det er høyst uklart om klubben har vært i kontakt med Everton for å få tillatelse til å snakke med 50-åringen.
En som ikke trenger tillatelse er Carlo Ancelotti.

Han har i følge rapporter tatt seg bryderiet å ringe Ewood for å anbefale Ferguson. De to jobbet jo sammen i Everton en periode, så Ancelotti har tydeligvis blitt godt nok kjent med Duncan til at han koster på seg en anbefaling.
Så spørsmålet vi stiller oss er, hvor stor lyst har Duncan Ferguson på Blackburn-jobben?

Kjempelyst virker det som, for det er usannsynlig at Ancelotti har ringt for å anbefale sin tidligere assistent uten å ha blitt spurt på forhånd. 
Det kan ha sett slik ut:
Ferguson: "Hei Carlo, jeg har lyst på Blackburn-jobben, men jeg vet ikke om de vurderer meg. Gidder du legge inn et ord for meg?"
Ancelotti: "Ja herregud, ikke bare hadde vi et supert forhold i Everton - så bra at du kan ringe til meg å spørre om noe sånt som dette - men jeg tror virkelig at du kan gjøre en god jobb også, hvis ikke blir det jo flaut for min del, drive å ringe rundt til klubber, sette ryktet mitt på spill helt ut av det blå. Klart jeg anbefaler deg!"

Hvorvidt klubben tar til seg Ancelottis anbefaling eller ikke gjenstår å se. Manager-, eller hovedtrener-, jakten går inn i sin fjerde uke nå, og ut ifra rapporter kan det se ut som at Fotballdirektøren ankommer først, kanskje allerede denne uka.

Vi kan på tampen legge til at Nyambe har bedt Namibia om å få dra hjem fra samlingen. 
Av personlige årsaker.
Dermed ble det ingen landskamper på ham denne gangen, tydeligvis er det andre ting som er viktigere. Det er dessverre ikke vanskelig å tippe at han har et kontraktforslag et eller annet sted å skrive under på.