Alt du trenger å vite før oppgjøret mot Doncaster

Publisert 1/5/2021 av Fredrik Schjesvold

Som følge av koronaviruset har det kommet noen nye regler til årets utgave av FA-cupen.

Til helga sparkes 3.runde i FA-cupen i gang – dessverre foran tomme tribuner. Slikt er selvfølgelig synd når et av oppgjørene er Marine fra nivå åtte som tar imot Tottenham uten supportere tilstede. Det er bare den andre gangen i cupens lange historie at et lag fra nivå åtte har kommet til den tredje runden.

Tomme tribuner er ikke det eneste som er annerledes sammenlignet med tidligere sesonger.

Viktigste er nok at det ikke skal spilles omkamper i årets utgave. Dersom det er uavgjort etter fulltid mellom Blackburn og Doncaster til helgen skal det spilles ekstraomganger og straffekonkurranse om nødvendig. 

Klubbene har lov til å ha med ni spillere på benken, men kan fremdeles bare gjøre tre endringer. Men – i år får klubbene to ekstra bytter dersom en spiller må gå av med hodeskade. Skulle kampen gå til ekstraomganger får lagene et ekstra bytte hver.

VAR blir kun brukt på hjemmebanene til lagene i Premier League. Det er dermed ingen videodømming i matchen mot Doncaster.

Ifølge Sky Sports skal samtlige klubber ha blitt informert om at kampene ikke blir utsatt hvis et lag kan stille med minst 14 friske seniorspillere. Enkelte medier rapporterer at dersom en kamp utsettes som følge av positive koronatester, og deretter ikke blir spilt innen den neste runden (4.runde), så taper laget som forårsaket at kampen ble utsatt.

Samuel Barrott dømmer lørdagens oppgjør. Denne sesongen har Barrott dømt fire kamper i League One og syv kamper i League Two.

Kampen mot Doncaster vises gratis på The FA Player.