Akademisjefen ser lyst på livet

Publisert 6/12/2022 av Øystein Thorsen

Får vi snart se flere Lewis Traviser og John Buckleyer?

Akademisjef Stuart Jones er veldig fornøyd med Gregg Broughtons ankomst. Jones har hatt ansvar for akademiet i snart fem år, og han jobber med å holde en stolt tradisjon i live.
I snart 600 kamper på rad har Blackburn hatt en spiller fra eget akademi i kamptroppen. 
Særlig fjorsesongen var veldig flott når startelleveren ofte hadde nesten halve laget bestående av egne spillere.

Og takket være eiernes støtte har akademiet fått beholde sin Category One-status. Like viktig er det at U23 beholdt plassen i Premier League 2, etter en nervøs innledning av sesongen.
Med Broughton på plass ser Jones lyst på fremtiden.
- Vi har snakket om hvor god spillerutviklingen har vært i det siste, og det virker tydelig at akademiet kommer til å være en veldig viktig brikke på veien framover. 
Det finnes allerede en rekke spennende unggutter i klubben, så som Ash Phillips, Jake Batty, Adam Wharton og Harry Leonard, og nå håper alle at Broughton kan bidra til at enda flere talenter kan gjøre sine navn kjent.

Nylig ble ti andreårsstudenter gitt proffkontrakter og Jones forventer at det i ukene framover kommer til å bli en del samtaler om hvilke av disse som skal bli mere involvert med førstelaget. 
- Det er mye kvalitet i den gruppen, og at de fikk kontrakt var fordi de fortjente det, sier Jones. Og de kommer til å få nye erfaringer neste sesong, siden U23 klarte å beholde Premier League 2-plassen, for det gjør at de neste sesong får spille Premier League International Cup, en slags Champions League for U23-spillere. 

Som vi husker så det skummelt ut innledningsvis i fjorsesongen, for U23. Mange fra U18 tok steget opp, noe som var en bevisst plan - nemlig la de yngre spille mot eldre motspillere, og la de eldste blant U23-spillerne prøve seg på utlån. 
- For cirka 18 måneder siden bestemte vi at de eldste skal ut på lån, hvis de ikke er klare for førstelaget, sier Jones til Lancashire Telegraph. Dermed var ikke spillere som Annesley, Pike eller Burns tilgjengelige for U23.
Da var det plutselig et temmelig ungt lag som måtte vende seg til nivået, og når de hadde gjort det sluttet de på en komfortabel niende plass - i konkurranse med stort sett bare Premier League-klubbers ungdomslag - med sju seiere på de ti siste. 

Nylig fikk også Mike Sheron en assistent i form av Mark Burton så apparatet rundt de unge spillerne vokser. Dette er naturligvis viktig, for en ting er om man har kunnskap til å jobbe med utvikling, en annen ting er å ha kapasitet. Tidligere har Tony Carss, som er hovedtrener for akademiet, tatt en del assistent-ansvar på kampdager, men nå får han mere tid til akademiet - der han skal være.
Så får vi se hvordan Broughtons ankomst påvirker. Vi håper naturligvis på å få se flere Lewis Traviser og John Buckleyer ta steget opp fra de aldersbestemte lagene.