Adam Wharton forlenger

Publisert 9/12/2022 av Øystein Thorsen

Meget positiv nyhet fra Ewood.

Det er mang en intressant unggutt i Blackburns akademi, og noen av de mest lovende er mere eller mindre en del av A-laget nå, både på trening og også i troppen - særlig under skadekrisen i begynnelsen av sesongen, da ble det jo mange minutter for en spiller som Ash Phillips. 
I tillegg til nevnte midtstopper er Adam Wharton en av de som har vist mest løfte, derfor er det svært gledelig at han nå knytter seg til klubben for de kommende fem årene.

Særlig i lillebror Whartons første Championship-kamp fra start så det utrolig positivt ut, kommentatoren sa faktisk at han ikke hadde sett en bedre debut og det vanket også pris som banens beste. 
Derfor var det litt ubehagelig å vite at hans gamle avtale med klubben var på vei til å gå ut nå til sommeren.
Klubben har tatt affære på dette, kommet med et nytt kontraktforslag og hovedpersonen har altså skrevet på nå i ettermiddag.

I sommer var unge Adam en av spillerne som Jon Dahl la merke til, og han har startet de to siste kampene. 
- Jeg er henrykt, sier spilleren til RoversTV etter at avtalen var i boks. 
- Det er strålende å binde seg til klubben på denne måten. Jeg har vært her lenge så det føles godt å sikre at jeg blir værende her de neste årene også.
Wharton legger til at det hjalp at han merker at Jon Dahl er villig til å bruke ham.

Broughton er naturligvis mannen bak den nye kontrakten, det er jo han som styrer med slikt, og direktøren er også meget fornøyd.
- Det er veldig gledelig å kunngjøre at ytterligere en spiller fra eget akademi forlenger med oss, sier Broughton og sikter til at John Buckley også forlenget sin avtale for kort tid siden. 
- Adam har jobbet utrolig hardt etter at han kom tilbake til forsesongen i juni og han viser stadig fremgang både med og uten ball.
Særlig det siste var enormt i første kamp fra start - mot Blackpool - da han var omtrent overalt, ingen i Blackpool-laget fikk fred til å holde på med sitt. 

Mot Bristol City gikk det ikke like bra, men i en sak Lancashire Telegraph tok opp tidligere i dag sa Jon Dahl at det ikke var midtbanen i seg som skulle klandres for at Bristol fikk eie den sentrale delen av banen.
Angriperne gjorde ikke sin del av forsvarsjobben og presset motstanderen for lite.
Særlig i kampen mot Swansea så vi hvordan de fire lengst framme fungerte som en forsvarsmur, og det er tydeligvis slik dansken vil ha det generelt sett, men det er kanskje ikke en jobb alle angripere gjør helt naturlig.

Uansett, femårskontrakt til Adam Wharton er meget positivt, for unggutten kan nå langt, og nå er det i Blackburn han blir værende i tiden framover.
Grådige som vi er rettes da blikket mot Ash Phillips, med håp om at han går i samme fotspor.