8 spillere å vurdere


Publisert 08.01.2020 av Øystein Thorsen
Nesten et helt lag står med utløpende kontrakter.
Naturligvis er det knyttet mest spenning til om Mowbray henter inn nytt blod nå i overgangsvinduet, men det er også interessant å se litt framover for å se hvilke spillere som har kontrakter som går ut i juni.
Lancs Live har tatt en titt på dette og listen ser ut som følgende:

Stewart Downing
Elliott Bennett
Amari’i Bell
Danny Graham
Richie Smallwood
Jayson Leutwiler
Dominic Samuel
Sam Hart


En god blanding med andre ord, og flere av dem fyller viktige roller, samtidig som de har åpenbare ankepunkter ved seg. 
Alt i alt handler det om hvordan Mowbray vurderer spillerne, men med hjelp fra Lancs Live forsøker vi å belyse pluss og minus ved disse 8.

Downing:

35-åringen har først og fremst gjort skeptikerne til skamme. Mange var redde for at vi hadde fått en spiller som var mett, og passert best-før-datoen, men Downing har tilført mye til laget, ikke minst gjennom å kunne fylle et antall roller - til og med venstreback.
Alderen er det største problemet med Downing, men med tanke på at engelskmannen fortsatt innehar mange kvaliteter tror Lancs Live at Mowbray kommer til å satse på å beholde ham.

Bennett:

Mowbray liker åpenbart Bennett, som i likhet med Downing kan bidra på flere plasser. Han er ikke like gammel som Downing heller, og utifra at han til og med er kaptein tror Lancs Live at Bennett blir å se også neste sesong.

Bell:
Fordelen for Bell er at han for øyeblikket er den eneste venstrebacken i klubben med akseptabel fartstid. Samtidig skal det ikke være umulig å finne en utfordrer som er sterkere enn Amar’i, så den tidligere Fleetwood-spilleren er kanskje mest aktuell som en del av stallen, framfor å være et åpenbart førstevalg - hvis en konkurrent kommer inn. 
Lancs Live tror uansett at spilleren har gjort nok for å overbevise Mowbray om at en ny avtale bør undertegnes.

Graham:
Lagets beste spiss, i alle fall hvis man ser på CVen, men også hvordan han med et godt fotballhode, ro og fysikk stadig plager motstanderens forsvar. Problemet er at han ikke får spille like mye lenger - mannen bli jo ikke yngre - og Mowbray forsøker åpenbart å få Gallagher til å overta rollen som hovedspiss. 
Lancs Live tror dette er den siste sesongen vi får se Graham på Ewood.

Smallwood:
Som nevnt tidligere i uken har Mowbray vært tydelig på at Richie ikke er en del av planene, så spørsmål er ikke om, men når han forlater Ewood. 

Leutwiler:
Allerede i fjor sommer var det på hengende håret at Jayson fikk fornyet tillit, og selv om det for øyeblikket er få keepere i klubben ligger det an til kroken på døra for sisteskansen.
Delvis ønsker spilleren selv å spille mere - i følge Lancs Live - men vi har også en Fisher som bare kommer nærmere og nærmere rollen som backup-keeper.

Samuel
:
Det har vært en brokete tid i Blackburn for Dominic. Særlig det lange skadeoppholdet har satt bremsen på utviklingen, og det spørs om tiden nå har løpt ifra angriperen. Hvis ikke noe helt spesielt skjer mellom nå og sesongsslutt, med tanke på spilletid og nettkjenninger i Championship, ligger det an til at Samuel får fortsette karrieren et annet sted. 
Lancs Live tror på exit for 25-åringen

Hart:
Lignende situasjon som Samuel. Til tross for positive låneopphold i Rochdale og Southend har ikke venstrebacken hatt den utviklingen han behøver, og denne sesongen har mulighetene blitt ytterligere begrenset gjennom at spilleren har slitt med skader i høst. 

Som antydet finnes det positive og negative sider ved de fleste på listen. Enten tidligere meritter, ingen åpenbar erstatter, omgjengelighet eller håp om at talentet endelig skal slå ut i full blomst. Samtidig er det svært få - om noen -  av disse som man kan vurdere som garantist for playoff, og i hvert fall ikke Premier League. 
Når alt kommer til alt er det Mowbray som gjør vurderingen, en vurdering som også påvirkes av hvorvidt man har arvtagere til de som eventuelt drar. Forhåpentligvis kan Mowbray unngå å havne i situasjonen der han beholder spillere, simpelthen fordi han ikke har noe valg.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: