2-2 på Deepdale

Publisert 2/18/2024 av Øystein Thorsen

Egentlig grei, men samtidig litt bitter uavgjort.

Det var grunn til å frykte Preston, ikke bare for at kampen gikk på deres hjemmebane, men vi kjenner jo til Blackburns mange utfordringer denne sesongen og hjemmelaget er i god form.
Derfor måtte man nesten gni seg i øynene da Eustace mannskap ledet 2-0 etter 23 minutter.

Den direkte stilen som fungerte så bra mot Stoke var tilbake og allerede etter sju minutter smalt det da Gallagher och Szmodics jaktet ballen, omringet av Prestons midtstoppere. Gallagher mottok ballen, dempet og i samme bevegelse vippet han ballen over forsvarslinjen. Szmodcis leste situasjonen helt riktig og satte fart mot mål der han alene med keeper plasserte ballen forbi sisteskansen.
Nydelig forarbeid av Gally og strålende lest og avsluttet fra toppscoreren.

Blackburn hadde akkurat kommet inn i kampen da det sto 1-0, mens Preston virket rufsete. Med en tidlig ledelse hadde gjestene enda større grunn til å kontrollere kampen og det var også slik det ble. Preston hadde en halvbra visitt, men det virket tilfeldig det de drev med. I det 23. minuttet hadde en klarering havnet ute hos Brittain som øyeblikkelig måka ballen nedover høyresiden der Gallagher lå helt på offside-grensen med en forsvarer i rygg.
Gallagher bevegde seg helt rett slik at forsvareren bare kunne halse etter. Mens den kraftige spissen holdt oppasseren bak seg tok han imot ballen, men keeper hadde kommet opp i situasjonen, så løsningen fikk bli en sylfrekk ytterside med høyrefoten. Han er i slag nå, arbeidshesten Gallagher.

Med 2-0 og et vertskap som ikke fikk til noe var det nesten så man lurte på når 3-0 skulle komme. Dessverre kom Preston mere med i kampen - det skulle jo ikke så mye til å heve det dårlige spillet som Lowe sine disipler hadde levert. Da halvtimen var passert så de liljehvite bedre ut, men store sjanser fikk de ikke. Så skulle det bli corner da, og som vi har sett før har Blackburn vanskelig for å klarere skikkelig.
Samme melodi i det 39. minuttet da kula ikke kunne ryddes unna, men havnet i stedet tilbake hos corner-taker Brady som sendte av gårde en perle av en avslutning som seilte opp i Pears lengste kryss.

Corneren var i utgangspunktet god, der den curla med høy fart mot næreste stolpe, men i den første duellen gikk to Blackburn-spillere i bakken før Brady klinte til. Folk bruker ikke ligge på gresset midt i kamp fordi det er trivelig, men dommer mente tydeligvis at ingenting galt hadde skjedd.

2-1 var fortsatt ledelse til oss, så dette kunne fortsatt bli en bra kveld, men helt på tampen av omgangen fikk vertene en ny corner, nok en gang med for dårlig førstekontakt fra forsvaret. Ballen ble sendt tilbake mot mål og i en skikkelig mølje klarte naturligvis Preston å få ballen forbi Pears for andre gang.
To scoringer med høy grad av tilfeldighet og tur.

Hva skulle skje i andre omgang? Kunne vi finne flere genistreker som i første, eller kom Preston til å ta over? Vi kjenner jo resultatet, så dette er ikke et spesielt spennende spørsmål i dag, men når man satt i pausen var det ikke lett å føle seg særlig trygg på at det skulle bli poeng.
Delvis hjulpet av en oppstykket og ofte lite severdig omgang gjorde Blackburn nok til å ta en pinne. Preston hadde de farligste mulighetene, selv om det kanskje bare var en av de, men Blackburn holdt unna.

Dermed poengdeling etter en imponerende 2-0-ledelse, fulgt av to temmelig tilfeldige og for denne sesongen typiske cornermål i sekken. De fleste hadde nok vært fornøyde med ett poeng på Deepdale, men det var samtidig litt bittert med måten det skjedde på. Preston leverte ikke en særlig overbevisende kamp og bør være glade for at de fikk noe ut av oppgjøret.
Blackburn på sin side må hjemme og trene på cornere.