- Ville ikke miste Buckley

Publisert 9/4/2023 av Øystein Thorsen

Og vi får vite status på Hyam.

For å ta det siste først, nemlig oppdatering på Hyam, så var det heldigvis ikke skade som gjorde at han ikke spilte andre omgang mot Plymouth. Kort før pausen fikk stopperen et smell mot hodet, og omtrent når dommeren blåste etter 45 mente en av kommentatorene at han hadde sett noe som så ut som en hamstringskade på skotten.
Som kjent var det Scott Wharton som tok over i andre omgang.

Klubbens nettside skriver i dag at Hyams fravær ikke var på grunn av skade, han følte seg bare uvel.
- Han snakket med meg i første omgang og sa at han ikke følte seg bra. Jeg vet ikke hvorfor, sier JDT, mens han spekulerer på om all reising de har hatt kan ha bidratt.
- Vi må huske at vi har hatt en krevende uke med mye reising, vi har kjørt buss i mer eller mindre 30 timer
Heldigvis ingenting å bekymre seg for med andre ord, da vi regner med at Hyam er frisk innom kort - om ikke allerede. 

Over til overskriften, så handler det altså om Buckleys utlån til Sheffield Wednesday. Jon Dahl sier det rett ut, at han er skuffet over å ha mistet midtbanespilleren i det som virker som en smått bisarr overgang. For det første har det vært mye snakk om å skaffe erfaring inn i troppen. Buckley er ikke blant de eldste, men han har spilt mere enn 100 kamper i Championship, så litt greie på serien har han. For det andre innehar han offensive kvaliteter som vi ikke vet om andre kandidater på midten har. 
Adam Wharton har utvilsomt mye offensivt å bidra med, men det er ukjent om Tronstad eller Garrett tilfører stort annet enn defensiv jobbing, og Travis er heller ikke den med flest assister på CVen.

- Jeg hadde helst beholdt ham, sier Tomasson i følge Lancs Live
- Slik jeg forstår det var det nødvendig å la han gå ut slik at andre kunne komme inn, sier JDT, med henvisning til at lønnsbudsjettet må balanseres. 
- Når John gikk på lån trodde jeg at en ny spiller var på vei, men det skjedde ikke, uten at jeg vet grunnen til det
Det skal sies at før Buckley ble lånt ut hadde klubben hentet James Hill og Semir Telalovic, så klubben var kjent med hvordan budsjettet hadde blitt påvirket, dermed kan det være at de så behov for å ha en lønning mindre. 
Og siden Buckley ikke var med i de to siste ligatroppene, mot Watford og Plymouth, kan det være at spilleren selv har gitt uttrykk for at han ville ha en ny utfordring. 

Hvis Buckley selv har ønsket utlånet står det i viss kontrast til spillerens uttalelser fra i fjor. Buckley har flere ganger snakket om at han skal kunne mestre mer enn en rolle på midten, da han er av oppfatningen at de beste midtbanespillerne kan spille både i sekser, sjuer, åtter og tierrollen. I ord er han i hvert fall åpen for å ta til seg nye ting, men i det siste har vi i stedet fått høre fra Tomasson at Buckley må gjøre mere på trening. Buckley var også offensiv og positiv til å få jobbe med en ny trener, nå er det derimot usikkert om tonen er en annen. 
Spørsmålet er om Buckley har fått nok etter et års tid under Tomasson siden han ikke har fått den tilliten som han kanskje mener at han fortjener.