- Vi koste oss

Publisert 9/14/2022 av Øystein Thorsen

Jon Dahl og spillerne nøt gårdagens forestilling.

Fullt forståelig at det var god stemning i garderoben etter 2-0 over en fryktet motstander. Det er en mulighet for at Watford ikke er så gode som man har trodd, men det er også mulig å hevde at de fleste lagene i Championship hadde hatt det tøft på Ewood, tirsdag kveld, når gutta spilte som de gjorde.
Flere kommentatorer kaller det sesongens beste kamp så langt, og et eksempel på hvordan det skal se ut under Jon Dahls ledelse.

Prosjektlederen på sin side gjentok sitt mantra etter kampen:
- Vi er et prosjekt under oppbygging, vi har bare så vidt kommet i gang, sa dansken.
- Det kommer til å være berg-og-dalbane til vi blir mere jevne, men i dag var det en brilliant kamp, jeg koste meg, la JDT til.
Og det var det grunn til for hver spiller løste oppgavene sine meget bra, og det i et forrykende tempo ofte på en touch. Ofte rakk ikke Watford reagere før spiller og ball var på full fart framover. 

Det ble en kamp der det var vanskelig å utpeke banens beste. Til slutt ble det fra Ewoods høytaleranlegg annonsert at Hedges tok prisen, men det var mange andre som også utmerket seg. Kanskje mest positivt var måten Carter løste oppgaven på sin høyre side. Før kampen var det annonsert at Sema kunne skape problemer, men Carter fikk det til å se ut som at svensken ikke var på banen en gang.
Også Dolan utmerket seg svært positivt. 
Allerede mot Bristol City vekket han oppsikt, men mot Watford løftet han spillet til et helt nytt nivå. Borte var fæle valg i tette situasjoner. Mot Watford havnet han i klem, men løste det med ro, og når han ikke hadde ballen gikk han inn i rollen som ballvinner.
Bare i første omgang vant han ballen tilbake hele syv ganger, på Watfords egen banehalvdel, og ny målgivende ble det også.

- De har en masse Premier League-spillere og er et lag som er blant favorittene til å rykke opp. Men i første omgang dominerte vi, allerede etter de ti første minuttene hadde vi hatt tre skudd på mål, sa Jon Dahl videre.
Særlig gledelig var det for dansken at han så mye i kampen som de hadde jobbet med på trening. 
- Gutta fulgte planen vi la i andre omgang, vi var farlige på dødball og scorte. En Pelé-scoring som engelsk presse kalte Hyams første i blått og hvitt. 
Pelé later for øvrig å ha blitt Hyams kallenavn nå, det var i hvert fall det Jon Dahl kalte ham etter kampen.

Med en slik kamp i beltet øker naturligvis forventningene til lørdagens kamp mot Luton. Luton er jo et helt annet kaliber så langt denne sesongen der de strever på nederste halvdel, langt unna fjorårets kamp i toppen av tabellen. 
Etter fem seiere på ni kamper ligger Blackburn for øyeblikket på en tredjeplass, noe som ikke gjør forventningene mindre.