- Vi ga vekk målene

Publisert 4/11/2024 av Øystein Thorsen

Eustace snakker om 5-0 på Ashton Gate.

Blackburn gjorde sin dårligste kamp på lang tid, kanskje en enda dårligere kamp enn det JDT klarte å få i stand i sine glansdager, da vi tapte 5-0 borte mot Bristol City.
Vi visste det vel egentlig på forhånd, Ashton Gate er en fæl, fæl plass.

Allerede fra starten av så det nervøst ut, og da Hyam gjorde en kardinalfeil i det 24. minuttet virket det håpløst. Joda, dette skrives med fasit i hånd, men kommentatorene på RoversTV minnet om hvor utrolig sjelden Blackburn klarer å snu en kamp. 
Håpet var at vi i det siste har klart å hente oss inn til 1-1 ved et tilfelle eller to.
Men så ordnet Hyam straffe for vertene i det 32. minuttet, og siden laget hadde sett tufsete ut en stund før 2-0 behøvdes ingen fasit eller krystallkule for å vite at kvelden skulle bli lang. 
5-0 lang ble den, naturligvis med et par Nahki Wells-mål på tampen.

- Vi ga vekk målene til Bristol City og vi må lære av det, sa Eustace etter kampen i følge Lancashire Telegraph, samtidig som han sa at han vurderer alle målene som individuelle feil.
Og mange feil var det.
Pears måtte flere ganger ordne opp i lagkameraters påfunn som skapte kjempesjanser, og sisteskansen holdt på å gjøre det selv også, avhengig av hvordan man betraktet situasjonen. 
- Resultatet i kveld kommer ikke til å koste oss plassen i ligaen, nå handler det om hvordan vi reagerer når vi skal til Leeds på lørdag, og om å vise selvtillit og samhold, var Eustace formaning.

Eustace sier for øvrig at han ikke tror at tapet risikerer å ødelegge den nevnte selvtilliten. Spillerne har vist så pass at han ikke tror at de lar seg knekke av én elendig kamp.
Samtidig ser de veldig skjøre ut, for som sagt tidligere, når de ligger under kommer de nesten aldri tilbake. Laget mister energi og tempo, enormt fort og brutalt, ved en viss kamputvikling, og Bristol City-kampen var absolutt sånn. 
- Jeg forventer en reaksjon, og spillerne forventer en reaksjon de også. Jeg har sagt at det blir gode kvelder og dårlige kvelder. Dette var en dårlig en, sa Eustace.

I pausen byttet Eustace fire spillere, og han sa at han kunne byttet halve laget, noe som jo kan bety så mye som ytterligere to til ut, men det gjelder jo å holde kvoten og å spare ett bytte til senere. 
Tre av byttene var taktiske, ett var tvunget.
Scott Wharton hadde nemlig ryggproblemer, så han måtte bryte. Det skapte spørsmålstegn at det var Hyam som fikk komme tilbake i andre omgang, men ikke Scotty. Det var ikke Scotty som hadde gjort tre individuelle feil som alle ble til mål. 
Dermed en viss uro for at han kan være ute mot Leeds. 

Apropos ute mot Leeds så ser det ut til at Gilsenan og Telalovic ikke kan involveres i troppen som drar til Elland Road. Som Lancashire Telegraph påpeker burde Gilsenan ha vært en temmelig grei kandidat for benken mot Bristol City, men nei. Fansen har i hvert fall fått med seg at han har scort 11 U21-mål på de siste 8 kampene, så det er ganske store forventninger til om han kan prøve seg, særlig nå som Hedges mangler.
Den unge Zak er derimot ankelskadet, og Telalovic ble syk.
- Jeg tror ikke de rekker Leeds-kampen
, sier Eustace i følge Lancashire Telegraph

Det blir tøft mot Leeds. Vi må huske på at etter dusj og alt annet man gjør etter kamp var det buss fra Bristol til Blackburn. 3 timer og 21 minutter sier Google Maps. Da er torsdagen ikke topp i forhold til å få gjort mye. Stretche litt, se video av 5-0-elendigheten, hvem vet. Litt trening i morgen, fredag. Blir det hotell på kvelden eller grytidlig buss av sted til Leeds (ikke mere enn en og en halv time) for å rekke kampen som jo er fremskutt til tidlig avspark?
Vi satser på at Eustace har rett i at troppen ikke mister troa, og at det blir en knallhard reaksjon.