- To tapte poeng! Igjen

Publisert 12/26/2019 av Erlend Pettersen

Det ble en skuffende ettermiddag i det som var 2019 siste hjemmekamp.

Etter særdeles svakt oppgjør hjemme mot Wigan mandag der vi klarte kun 0-0, skulle man reise kjerringen hjemme mot bortesvake Birmingham selv med Dack ute med en alvorlig skade. Sånn skulle det dessverre ikke gå.

Rovers startet den første omgangen bedre en mot Wigan, men uten å klare å legge noe særlig trykk på gjestene fra Birmingham. Mye ballinnehav uten å klare å skape de helt store foruten noen faste situasjoner. Gallagher burde gjort det bedre etter at Buckley spilte han fri på bakerste, men dessverre så blåste han ballen høyt over mål. En spiss uten selvtillit der altså.

Halvveis spilt av den første omgangen måtte Warton ut å redde skuddet fra kloss hold. I det 33. minutt holdt bortelagets Dean å sende ballen i eget mål på innlegget fra Holtby, men målvakten fikk reddet. Returen gikk til unggutten Buckley som kun fikk inn et svakt skudd som gikk rett på målvakten.

Minuttet etter var Rovers heldige som ikke slapp inn når spissen Jutkiewicz headet umarkert ballen over mål etter hjørnespark. Omgangen ebbet ut i 0-0 og begge lags managere hadde en del å ta tak i til pausepraten.

De 15.887 tilskuerne fikk se gjestene presse fram en redning fra Walton i det 48. minutt uten at det ble skikkelig farlig. Et stille Ewood fikk endelig gi litt lyd fra seg i det 54. minutt når dommeren etter litt om og, men blåste for straffespark etter at Gallagher satte fart inn i feltet. Armstrong satte ballen sikkert inn og oppskriftsmessig 1-0 til hjemmelaget. Nå måtte gjestene fram og Lenihan måtte gjøre en viktig blokkering like etter ledermålet. Men nok en gang så rotet Bell det fryktelig til i eget felt når han svakt headet ballen til en motspiller før han klønete felte Maghoma. Mrabti satte sikkert inn 1-1 fra ellevemeteren.

Nyambe gikk inn i en duell der han ble belønnet med gult kort, men i det samme sammenstøtet så ble han selv skadet. Inn kom Travis og Bennett som den gode sjakkbrikken han er flyttet ned til høyreback. Rovers prøvde å presse på for vinnermålet, men både tempo og presisjonen uteble.  Tony Mowbray satte inn Graham og Rothwell når det gjenstod 10 minutter av kampen.

Fjerdedommeren markerte at det var lagt til hele seks minutter og nå øynet hjemmelaget muligheten for tre poeng. Og muligheten til å skaffe seg tre poeng kom etter hjørnespark når Williams møtte ballen med hodet, men ballen smalt i tverrliggeren og over. Dermed ebbet kampen ut med skuffende 1-1 i en kamp man burde ha vunnet.

Når man nå oppsummerer de to hjemmekampene man har hatt så kan man innrømme at man er skuffet med bare kun to poeng av seks mulige.

Allerede søndag klokken 16:00 er det nye muligheter når vi gjester Huddersfield i et TV-sendt oppgjør på Viasport 2 som for øvrig er 2019 siste kamp.