- Talentene må satses på

Publisert 9/19/2022 av Erlend Pettersen

Blackburn sitt gode akademi skal man ikke ta for gitt.

Sjefen for Blackburn sitt akademi, Stuart Jones mener at det er lettere å få spillere til å signere lengre kontrakter når dem ser at klubben gir ungguttene spilletid. Adam Wharton forlenget sin kontrakt i forrige uke, mens Ash Phillips er nestemann som signerer en ny avtale. En offentliggjøring er ventet ganske så raskt rundt den nye kontrakten til Phillips.

Sportsdirektør Gregg Broughton har signalisert at klubben satser hardt på å forlenge kontraktene med akademi spillere som er i vannskorpen til førstelaget. Sånn situasjonen er nå så er det kun Jake Batty som ikke har signert en ny avtale.

Blackburn fikk forlenget kategori 1, status på akademiet for nye tre år i vår, og er der av en av 25 klubber med den høyeste statusen på akademiet. Hele tre klubber fikk sine statuser degradert i vår. Burnley var en av klubbene.

Når Blackburn er den eneste klubben i Championship som spiller i den høyeste divisjonen i Premier League 2, så sier det noe om kvaliteten. Men Jones er klar på at det blir tøffere og tøffere for klubber som Blackburn å beholde kategori 1 status siden kravene til pengebruk øker år for år. Kravet er at klubbene bruker minimum £2m per år, men med nye krav så økes det til £3m. I løpet av de neste tre årene så kommer pengekravet til å ytterligere økes med £1m pund. Da må Blackburn ut med hele £4m pund i året for å bli med i kampen om å beholde statusen. Heldigvis for Blackburn så tas ikke disse pengene med i grunnlaget når FFP skal regnes ut.

Det er bra at Venkys ser at penger som brukes på akademiet er smarte penger å bruke. Potensiale for salg er stort hvis spillere slår igjennom, noe klubben har mange av for tiden. Blackburn spilte sin 600. kamp på rad i helgen med spillere fra eget akademi.

Det er det ikke mange klubber som kan banke i bordet med.