- Sterkt poeng

Publisert 2/23/2020 av Erlend Pettersen

Men Rovers er allikevel litt skuffet etter å ha ledet 2-0 borte mot Brentford lørdag.

Brentford mot Blackburn startet lørdagsrunden med tidlig kamp og litt av en kamp det ble på Griffin Park. Rovers ledet 2-0, men et sterkt hjemmelag kom tilbake å sikret 2-2.

Det var mange spente fjes på tribunene og rundt omkring fjernsynsapparatene i den blåhvite delen. Skulle Rovers bevise at de kan kjempe om en kvalifiseringsplass denne sesongen?

Blackburn-manager Tony Mowbray kunne feire på dagen tre år ved roret på Ewood Park og han sendte ut et uendret lag etter seieren mot Charlton forrige helg.

Hjemmelaget tok kommandoen som ventet, men bortelaget sto godt i mot. Bortelaget tok ledelsen i det 11. minutt etter at Armstrong ble spilt igjennom fra målvakten Walton. Armstrong lobbet nydelig over tidligere Rovers-målvakt David Raya. 0-1.

Rovers lå bak og satset på kontringer, men det var kun en god Walton i Rovers buret som hindret utligning når Benrahma fyrte. Nyambe fikk blokkert et skudd fra Benrahma etter et stort trykk fra hjemmelaget. For bortelaget fyrte Bradley Johnson et løsskudd utenfor Raya i Brentford buret. Raya reddet også et frisparkmulighet fra Armstrong like etter på uten de store problemene.

Bortelaget kunne gå inn til pausepraten med en 1-0 ledelse.

De ca 1500 tilreisende fra Lancashire forventet et stort trykk fra start fra hjemmelaget, men det var gjestene som startet ballet i den andre omgangen. Armstrong ble spilt igjennom, men Raya reddet skuddet. Buckley kom på returen og en utrusende Raya felte Buckley og dommeren peket på straffemerket. Armstrong sendte sikkert Rovers opp i en 2-0 ledelse, men alle husker sesongen i fjor der man også ledet 2-0. Klokken viser 53. spilte minutter.

I det 62. minutt reduserte Watkins med en nydelig skudd som føyk opp i nærmeste kryss. Nå luktet hjemmelaget muligheten og de presset Rovers dypt. Det lå en utligning i luften og den kom med dommerhjelp når Brentford fikk tildelt en feilaktig straffe. Benraham var sikker fra straffemerket, og etter 70. spilte minutter sto det 2-2.

Rovers fikk en gedigen mulighet til å gå opp i ledelsen når Armstrong kom igjennom alene mot Raya, men sistnevnte vant den duellen. Der burde Armstrong scoret. For den nøytrale ble kampen veldig seerverdig når begge lagene jaktet seiersmålet, men en god Walton i Rovers målet tok det som kom fra hjemmelaget. Benraham kunne ha sendt hjemmelaget til himmels 90 sekunder før slutt, men nok en gang reddet Walton. Denne gangen med en flott benparade.

Når klokken bikket 94. spilte minutter blåste en heller svak dommer av oppgjøret og det ble med det ene poenget til begge lag. Før kamp så hadde vi tatt gledelig det ene poenget, men sånn kampen ble så er man litt skuffet at man ikke vant kampen. Det forteller hvor langt vi har kommer under Tony Mowbrays ledelse.

Kommende uke blir særdeles viktig når vi har to hjemmekamper. Onsdag er det Stoke som gjester Ewood, i en litt småskummel kamp. En kamp vi må vinne, mens gjestene trenger poeng i bunnen av tabellen. Lørdag er det Swansea som ligger på samme poengsum som er gjester.