- Skuffet over jentene

Publisert 9/22/2019 av Øystein Thorsen

Donnelly konstaterer at andre omgang var langt under pari.

Rovers Ladies fikk et avbrekk fra Women’s Championship denne helgen, mot å i stedet få prøve seg for første gang i Continental Cup. Til forskjell fra turneringen, var motstanderen ikke ny, da de gjestet Coventry United Ladies. Vi har gode minner fra tidligere oppgjør mot de lyseblå, så forhåpningen var naturligvis at trenden skulle fortsette. Og det begynte meget bra.
Dessverre nytter det ikke å kun spille én omgang.

Kampen begynte med muligheter for begge lag. For Rovers var det først midtbanespillerne Jess Holbrook og Lauren Davies som satte Coventrys sisteskanse på prøve, mens Danielle Hill holdt eget bur rent i sin kamp nummer hundre for Blackburn.

Sjanseproduksjonen var det altså ikke noe å si på, og nær sagt halve laget kunne havnet på scoringslista. Midtstopper Kayleigh McDonald sendte avgårde et skudd før Alex Taylor fulgte opp med å nesten konvertere en cross fra vensteving Rhema Lord-Mears.
Ti minutter før pause fikk jentene betalt for offensiven da Saffron Jordan ble felt i straffefeltet, hvorpå Ellie Stewart kunne sette 1-0 fra straffemerket

Coventry forsøkte å utligne, og traff stolpen før pause, men Rovers Ladies kunne gå til hvilen med ledelse. Coventry fortsatte å jage utligning i andre omgang, og det tok ikke lang tid før de fikk uttelling. Det var vertenes Hughes som fikk et kjempetreff som Hill ikke kunne gjøre noe med.
Dessverre fikk publikum se langt færre sjanser bra Rovers Ladies i andre omgang.
- Jeg vet ikke om jentene ble trøtte, ikke hadde helt dagen eller interessen, det var uansett veldig skuffende å se andre omgang, sa manager Donnelly etter kampen.

Coventry-damene så rett og slett ut til å ville mere, og de skapte farlige sjanser som tvang fram to kjemperedninger fra Hill. På overtid holdt allikevel Rovers på å stjele kampen da Natasha Flint - som hadde erstattet Lauren Davies tidligere i omgangen - lobbet ballen forbi Coventry-keeper Wood, bare for å se kula lande på feil side av tverrliggeren.
Helt på tampen hadde Jordan en mulighet, men headingen gikk over.

Dermed ble 1-1 sluttresultatet, men i Continental Cup går uavgjorte kamper til straffesparkkonkurranse - med ett ekstra poeng i potten til vinneren.
Danielle Hill skulle markere seg kraftig gjennom to redninger, for så å sende konkurransen til sudden death, etter at hun selv scorte
Dessverre brant Kayleigh McDonald Rovers sjette straffe, og da grep Coventrys Jade Formston sjansen, noe som ga Coventry United Ladies bonuspoenget.

- Slik vi spilte i andre omgang fortjente vi ikke å komme hjem med noe som helst, var Donnellys dom over oppgjøret.
- Vi dominerte første omgang mere og mere, og produserte gode sjanser. Det er utilgivelig at vi ikke hadde en større ledelse til pause. Coventry skulle ikke blitt gitt en slik mulighet til å komme tilbake inn i matchen som de gjorde
Til tross for lyspunkter i form av sjanseproduksjonen er det fortsatt ting å jobbe med for Gemma Donnelly og laget, som jo har fått en tøff start på sesongen.