- Seiersrekken brutt

Publisert 1/2/2022 av Erlend Pettersen

Rovers og Huddersfield delte broderlig når lagene spilte 0-0 søndag.

Hjemmelaget kunne har tatt innpå serielederen, Bournemouth med seier i dag, men det ble kun med det ene poenget i 0-0 oppgjøret som ble spilt i øsende regnvær. Til tross for kun ett poeng, klatret Blackburn opp til andre plass på tabellen. Fulham på poenget bak, har dog, to kamper mindre spilt.

Kampstarten ble utsatt i 15. minutter grunnet kø for å komme inn på stadion. Siden man må vise koronapass, for å komme inn på stadion tar det litt lengere tid enn vanlig. Når det i tillegg var over 16.000 på Ewood Park denne ettermiddagen.

Så tilbake til selve kampen. Det var hjemmelaget som startet best når Khadra gjorde et flott løp, som igjen la ballen til rette for Buckley som fikk sitt skudd blokkert. Førstnevnte traff oversiden av tverrliggeren i det 6. minutt, etter at Buckley regisserte. Rovers var klart best, de første kvarteret av kampen. Men så måtte Kaminski gjøre en god redning på en headingen fra kort hold fra Holmes. Der var hjemmelaget heldige.

Så kun noen minutter etter dette ropte alle på stadion på straffe etter at Diaz gikk i bakken inne i feltet. Dessverre, så har nok dommerne lagt merke til at Diaz går litt lett ned ved flere anledninger, så det kan være en grunn til at dommeren vinket spillet videre.

Resten av omgangen skjedde det ikke så mye uten at Mowbray, Travis og Buckley pådro seg gule kort. Dette var for øvrig Tony Mowbray sitt andre gule kort denne sesongen.

I den andre omgangen startet Rovers roligere enn i den første. Banedekke begynte å bli rufsete etter en omgang med fotball, i øsende regnvær. Pickering headet et hjørnespark over mål etter 51. minutter. Gjestene fikk nok en god sjanse, også denne gangen var Holmes sist på ballen, men heldigvis så gikk ballen i nettveggen. Etter 63. minutter kom Gallagher inn for Khadra, før noen minutter etter kom Edun inn for en skadet Pickering. Rovers siste bytte ble Dolan inn for Buckley. 

Gallagher fikk en kjempemulighet etter hjørnespark når headingen hans ble reddet på streken. 83. minutter var spilt. Samme mann fikk headet på mål på overtiden, men Nicholls i Huddersfield buret fikk reddet.

Med dette så endte årets første kamp med 0-0. Som vi skrev i før kamp artikkelen, så var ikke det noe bombe. Men med litt mer flaks så kunne man ha stått igjen med 3. poeng. Man kan ikke forvente å vinne alle kamper.

Nå får seriespillet vente 14. dager, før til helgen venter Wigan borte i FA-cupen. Vi sier ikke nei takk til et skikkelig cup-eventyr denne sesongen.