- Salg er avgjørende for oss som klubb

Publisert 5/22/2023 av Erlend Pettersen

Tidene der spillere går gratis er forhåpentligvis over.

En ny sesong er over, og spillere skal komme og gå som vanlig. De siste sommervinduene har det blitt lite med salg, kun avganger der kontraktstiden hadde løpt ut. Også denne sommeren forlater spillere oss uten at klubben står igjen med noe.

Slik er veldig dårlig klubbdrift, noe sportsdirektøren Gregg Broughton poengterer ganske så bra i intervjuene som var i forrige uke. Gregg kom inn i fjor sommer, og har allerede forlenget med 12. spillere siden han kom. Fortsatt så jobbes det med Joe Rankin-Castello og Thyrs Dolan. 

Klubben kommer til å ha samme lønnsnivå som i de siste to sesongene, og har gitt plass i lønnsbudsjettet med avgangene til Dack, Ayala og Diaz. Samt at en del unge spillere ble frigitt. Salarysport har en liten oversikt over lønnsbudsjettet til Blackburn, uten at man skal ta det for god fisk. Man får en pekepinn på hvor man ligger i løypa. 

Når det gjelder overgangsbudsjettet i sommer så er det på null helt til man eventuelt selger spillere. Klubben skal ha inn minst seks spillere, og da må man hente fra gratis hylla samt ut på lånemarkedet. Spesielt sistnevnte tar tid å hente, siden mange av PL-klubbene vil ha med alle spillerne sine i oppkjøringen.  

I fjor sommer brukte Rovers £4.5m på spillere, noe som var ligaens tredje høyeste! Det skulle man ikke tro når man ser på alle de lagene med fallskjerm penger. I tillegg så solgte man ikke en spiller i fjor, noe som tærer på en en allerede tøff økonomisk hverdag, der man kjemper mot FFP reglementet. 

Lyspunktene er å se på hvilken lag som skal spille play-off finale til helgen. To lag med mindre lønns og overgangsbudsjett. Så alt er mulig med stabilitet.

Brentford solgte i sin tid to av sine toppscorere og kaptein i midtforsvaret uten at de ble svekket nevneverdig. De brukte pengene på å forsterke flere lagdeler.

Det er en slik måte Blackburn kan ta veien opp til Premier League. Ikke ved å gamble med fremtiden til klubben.